Genombrott för hälsoreformer i New York
Republikanen Anthony Weiner förklarade hur de tio främsta fördelarna med den nya hälsopropositionen som antogs i representanthuset ska gynna New Yorkborna. (Catherine Yang/The Epoch Times)


Representanthuset i New York antog en ny hälsovårdsreform den 7 november för att få ner vårdkostnaderna och lägga mer pengar på hälsovården.

På söndagen offentliggjorde republikanen Anthony Weiner de tio främsta vinsterna med lagförslaget Affordable Health Care for America Act.

– Representanthuset har antagit en historisk sjukvårdsreform som kommer att hjälpa miljontals New Yorkbor från medelklassen, som kämpar för att betala sina skyhöga försäkringspremier. Med detta lagförslag kommer New Yorks pensionärer, läkare, oförsäkrade, och de som förut nekats försäkring på grund av tidigare hälsotillstånd inte behöva böna och be försäkringsbranschen om att få bra vårdkvalitet till en rimlig kostnad, sade Weiner.

Weiner sade att i det nuvarande hälsovårdssystemet finns det pengar som aldrig kan återfås, det är ett kryphål som redan orsakat att tre sjukhus i Queens tvingats stänga under det senaste året.

Men i det nya lagförslaget, säger Weiner, kan kostnaderna ersättas i varje steg. Det kan hjälpa 698 000 fler New Yorkbor att få sjukförsäkring och sänka antalet oförsäkrade från 1 131 530 till 433 530 personer.

Lagförslaget skulle också hjälpa småföretag med kostnader för sjukförsäkring. Småföretag som redan ger sjukförsäkringar kommer att få en skattelättnad under en tvåårsperiod, och små företag med upp till 25 anställda som tjänar mindre än 40 000 dollar (ca 275 000 kr) per år kommer att få skattelättnader på upp till halva kostnaden för att tillhandahålla försäkring. New York Citys 204 200 småföretagare kommer att kunna kvalificera sig för skattelättnader.

-Jag tror att ekonomin kommer att växa. Småföretag är ekonomins ryggrad, sade Weiner.

Trea på topp tio-listan är att även människor med tidigare hälsoproblem kommer att kunna teckna ett prisvärt skydd, vilket gagnar 143 000 personer till.

Kostnaderna för läkemedel till äldre kommer också att sänkas, och de 80 000 äldre som nu måste betala fullt pris för sina receptbelagda läkemedel kommer att få en omedelbar lättnad.

Kostnaden för de första 500 dollarna (ca 3 400 kr) kommer att täckas 2010, och kostnaderna för märkesläkemedel kommer att minskas med 50 procent.

Weiner sade att en annan fördel med propositionen är att den kommer att skydda enskilda personer och familjer från konkurs, eftersom det kommer att finnas ett kostnadstak på 5000 dollar per person(ca 34 350 kr) och 10 000 per familj (ca 68 700 kr). Dessa tak ska förhindra  förra årets 6 450 hälsovårdsrelaterade konkurser i New York från att upprepas.

Dessutom kommer läkarna från Medicaid att få en löneökning, deras nuvarande förtjänst är endast 36 procent av Medicares inkomster; 360 miljoner dollar kommer att gå direkt till de 180 vårdcentralerna i New York City. Personer under 26 år kommer också att kunna ingå i föräldrarnas försäkring om föräldrarna beslutar så.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/24947/