Genèves vice borgmästare: ”En fest för ögat”
David Hiler vice borgmästare för Genèvedistriktet. (Foto: New Tang Dynasty TV)


The Divine Performing Arts Genève-premiär av Chinese Spectacular på Theatre du Léman under måndagen var en stor succé. Publiken gav dundrande applåder och utbrast bravo efter den två timmar långa föreställningen vilket föranledde artisterna att upprepade gånger tillbaka ut på scenen.

David Hiler vice borgmästare för Genèvedistriktet och ekonomisk chef för Genève sade efter föreställningen

– Det är en vacker föreställning. Den är lugnande och avslappnande för folk. Musiken är vacker. Det är förvånansvärt att den kombinerar både kinesisk och västerländsk musik, men det låter så vackert. Danserna är fulländade. Koreografin är så graciös. Det är en fest för ögat.

Angående kopplingen till den forntida kinesiska kulturen i föreställningen säger han:

– Jag tyckte att
vissa saker var ganska intressanta. Alla programmen hade något gemensamt. Oavsett om det var en dans eller en sång bar den på den kinesiska traditionen samtidigt som den också innehöll karakteristika från andra folk. Den uttryckte traditionell skönhet och det är sanning, godhet och tålamod.

Hiler har varit historiker och historielärare med en omfattande kunskap och insikt om världshistorien. Som före detta statsfullmäktige för Genève och medlem i partiet de Grönas har Hiller noga uppmärksammat människorättssituationen runt om i världen.

Han sade att han är fullt medveten om förföljelsen av Falun Gong i Kina som uppmärksammas i dansnumret ”The Risen Lotus Flower.”

– Jag har full
förståelse för Falun Gong. Jag har några vänner i Genève som följer principerna sanning, godhet och tålamod i sin kultiveringsutövning. En av dom stack många av min kropps små hål [akupunkter] så jag förstår dom mycket väl. Det finns inget stötande med föreställningen, sade Hiler

Hiler dolde inte sin förtjusning över Divine Performing Arts föreställning.

-Jag älskade de två trumnumren ”Drummers of the Tang Court” och ”Victory Drums” och så gillade jag ”Mongolian Bowl Dance.” Danserna är imponerande vackra. Det är helt otroligt att de kan styra sina kroppsrörelser samtidigt som de är så perfekt välkoordinerade med varandra. Självklart bidrar allt detta till dygderna det kinesiska folket är så stolta över, säger Hiler.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-4/66996.html