Generalkonsul: ”Shen Yun är imponerande”
Den turkiska generalkonsuln Nuray Inoentepe såg Shen Yun Performing Arts i Bregenz. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)


Generalkonsuln Nuray Inoentepe från det turkiska konsulatet var en av de prominenta gästerna vid Shen Yun Performing Arts Touring Companys avslutningsföreställning på Bregenz Festspielhaus i Bregenz i Österrike.

Nuray Inoentepe var imponerad av att det New York-baserade företaget återupplivar myter och legender från Kinas forntida historia.

– Jag fick höra talas om den här föreställningen av en slump och jag är väldigt glad att jag är här i dag. Det är verkligen en mycket trevlig förställning med dess animationer och kombineringen av danser med bakgrundsbilder, sade han.

Föreställningen gjorde ett djupt intryck.

– Det är en spektakulär föreställning. Jag rekommenderar alla att gå och se Shen Yun. Det mest intressanta är att den ger liv åt historiska berättelser med levande musik och dans på scenen.

En föreställning av Shen Yun är en presentation av traditionell kinesisk kultur som den en gång var, en reflektion av nåd, visdom och dygder från fem årtusenden av den kinesiska civilisationen, dygder som Nuray Inoentepe kan identifiera sig med.

– Etiska uppträdanden har gått förlorade och det man ser i modern dans och modern konst idag är inte det jag vill se.

– Det artisterna har överlämnat till oss idag är perfekt. Föreställningen är ren och man upplever samma glädje som på den första vårdagen. Det är precis som våren som vi såg på scenen med blommande träd, porlande bäckar och hav i bakgrunden. Det är sådana här föreställningar människor borde få se.

– Jag gratulerar skaparen av denna show, sade han.

Nuray Inoentepe sade att han skulle rekommendera Shen Yun till andra.

– Man måste stödja den här föreställningen. Den här produktionen måste fortsätta. Jag förstår hur mycket arbete som har lagts ner på det här.

Rapporterat av Alexander M. Hamrle & Heide B. Malhotra

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre turnerande trupper som uppträder samtidigt runt om i världen. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24 –  27 april.

Översatt från engelska.