Generalkonsul från Liberia vill rekommendera Splendor till hela världen
Folk väntar på föreställningen Chinese New Year Splendor i Radio City Music Hall. (The Epoch Times)


Den kinesiska kulturen bevisade sin internationella attraktionskraft när Divine Performing Arts Chinese New Year Splendor hänförde publiken i New York på prestigefyllda Radio City Music Hall.

– Den är enorm, sade Felix Augustin, generalkonsul från Haiti som tittade på premiärföreställningen. När man ser föreställningen påminns man om Kinas 5000-åriga historia.

Chinese New Year Splendor innehåller graciös kinesiska klassisk dans – en av de mest kompletta danserna vid sidan av balletten – samt känslofylld musik som framförs av några av Kinas bästa vokalister.

Som många andra i publiken fick generalkonsuln ett särskilt starkt intryck av tekniken och den artistiska kvaliteten i trumprestationerna.

– De påminner mig om mitt eget samhälle. Vi är väldigt entusiastiska inför trummornas möjligheter.

”Trummarna i Tangdomstolen” har varit en publikfavorit i Divine Performing Arts turné detta år. Trummornas kraft i kombination med koreografin visar upp storheten i Tangdynastin, som sägs vara Kinas mest blomstrande och kulturellt rika dynasti.

Trummorna höjde moralen när de ackompanjerade Tangsoldaterna i strider.

Augustin var speciellt imponerad av det sätt på vilket artisterna använde de traditionella trätrummorna och att de lyckades få framträdandet att verka så modernt.

– Det de har lyckats göra på scen är berömvärt. Det är vackert, sade Augustin.

Bland de närvarande diplomaterna på Chinese New Year Splendor fanns också Liberias generalkonsul Herbert Dowana.

– Det var fantastiskt! Jag älskade det, sade Dowana.

– De många olika danserna visar den stora kulturella medvetenheten hos det kinesiska folket, tillade han.

Han var särskilt imponerad av ”En försvunnen dröm” – sagan om en ung man som inser att hans drömmar om materiellt välstånd inte är så värdefulla som han trodde.
 
– Det är en enkel läxa livet lär oss att vi måste vara mänskliga ibland, och att allt som glittrar därute inte är så väldigt bra, sade generalkonsuln.

– Jag skulle kunna rekommendera den här föreställningen till alla på jorden.

– Jag vill tacka organisatörerna för den här föreställningen för privilegiet att jag och mitt folk fått komma hit. Jag vill rikta ett stort tack, sade Dowana.

Chinese New Year Splendor fortsätter i New York lördag 9 februari. För att hitta andra föreställningar på Divine Performing Arts världsturné, gå in på http://en.epochtimes.com/news/8-1-31/65066.html