Gemenskap läker Virginia Tech
Föräldrar och studenter förbereder sig för ljusvakan som hölls för att hedra offren efter dödsskjutningarna på Virginia Tech. (Foto: Lisa Fan/Epoch Times)


Efter måndagens dödsskjutningar präglades stämningen vid Virginia Tech-universitetet av chock och förvirring. Under tisdagens minnesceremoni började atmosfären emellertid lätta något, och efter gårdagens ljusvaka kunde man sakta se en förändring i studenternas uttryck – trots att de såg sorgsna ut började små försiktiga leenden att framträda med hopp om förtröstan.

– När ceremonin först utannonserades, kändes det lite för tidigt, sade Merilyn Lerch, präst och före detta student på campus. Jag undrade hur folk skulle känna kring säkerheten i en sådan stor grupp.

Men efter ceremonin upplevde hon det som lyckat.
– Ceremonin genomfördes med tillbörligt allvar, men mot slutet upplevde jag en slags glädje. I mig kändes det lite annorlunda efter ceremonin, som om en läkande process hade börjat, berättade Lerch.


Tusentals närvarade vid ljusvakan på Virginia Tech. (Foto: Lisa Fan/Epoch Times)

Tusentals närvarade vid ljusvakan på Virginia Tech. (Foto: Lisa Fan/Epoch Times)

Tusentals människor deltog i ljusvakan. Där fanns lärare, elever, föräldrar och allmänheten. Alla höll i ljus som spred ett mjukt sken över campusområdet. Syftet med vakan sades vara att förmå folk att inte uppehålla sig i tragedin, utan att läka och gå vidare.

– Det är verkligen fint att alla kom för att stödja detta, sade Kelly McLunis, som studerar andra året vid Virginia Tech.

– Jag är glad att se allihop tillsammans, sade utexaminerade Ina O´Carrol.

Hon menade att trots att detta är något som de aldrig kommer att glömma så kommer de åtminstone överleva med vetskapen att alla är här tillsammans och stöttar varandra.

Översatt från engelska.