Gao Zhishengs familj lovordar Shen Yun
Geng He, och hennes två barn såg Shen Yuns nyårsföreställning på Radio City Music Hall i New York. Geng He är den i Kina försvunna (människorättsadvokaten) Gao Zhizengs hustru. (Foto: skärmdump från NTDTVs video)


Gao Zhisheng är en välkänd människorättsadvokat som fängslades av kinesiska myndigheter efter att han försvarat rättsaktivister och Falun Dafa-utövare. När Gao häktades igen förra året flydde hans fru och barn från Kina och fick asyl i USA.

Gaos hustru, Geng He, tog med deras två barn för att se Shen Yun i Radio City Music Hall i New York på det kinesiska nyåret.

– Jag tyckte det var mycket spännande att få se den här föreställningen idag. Den är väldigt utsökt, väldigt storslagen. Jag såg att artisterna har lagt ner mycket arbete under en lång tid för att kunna göra en sådan föreställning, sade Geng He.

Numret ”Drummers of the Northwest” återkallade minnen för hennes åttaårige son.

– Det var ett nummer, en dans från nordväst. När min son såg den sade han: ””Mamma, jag har hört liknande musik förut i pappas bil.”. Bakgrunden visade en by som var mycket lik Gao Zhishengs by i Shanbei.

Geng Hes make Gao Zhisheng har suttit häktad i Kina i över ett år nu. Kinesiska myndigheter har vägrat avslöja hur han mår eller var han är.

– Jag tyckte att allt var så vackert, förutom att min man inte var med mig. Jag har fortfarande inte hört något från honom.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska:
http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_arts/2010-02-15/163972901773.html