Gao Zhisheng och hans familj utsätts för extrem tortyr
Kinas rättframma människorättsadvokat, Gao Zhisheng. (Foto: Epoch Times)


Enligt en anonym källa bortförde de kinesiska myndigheterna den välkände juristen Gao Zhisheng tillsammans med hans hustru, tonåriga dotter och fem månader unga son några månader före OS i Peking. Sedan dess har de hållits fängslade på en okänd plats i Daxing i Pekings södra delar. De har enligt källan utsatts för extrem tortyr.

Trots månader av allvarlig tortyr är Gao mer hoppfull nu, enligt källan. Hans familj är däremot nära att bryta ihop.

– Modern och dottern är på gränsen till nervsammanbrott, hävdade källan.

Fler detaljer vill källan inte avslöja av rädsla för att de kinesiska myndigheterna ska kunna identifiera honom och hämnas.

Gao Zhisheng har gjort sig känd för att vara en framstående jurist som står upp för mänskliga rättigheter i Kina. När Kinas kommunistparti påbörjade förföljelsen av Falun Gong 1999 försvarade Gao flera Falun Gong-utövare i rätten och därefter har han varit tätt övervakad och har arresterats flera gånger.

Ryktet som säger att Gao och hans familj hållits fängslade i Hebeiprovinsen är inte sant. 

Källan berättade också att Gaos dotter Gege, sonen Tianyu och även Gaos föräldrar och bror har förts till Daxing. Gao och Gege har plågats till gränsen för vad en människa klarar. Gege är fråntagen sin rätt att gå i skolan. 


Gao tillsammans med hustrun Geng He och sonen Gao Tianyu. (Epoch Times)

Gao tillsammans med hustrun Geng He och sonen Gao Tianyu. (Epoch Times)

Dottern Gege, som går på högstadiet, har tvingats sluta skolan. Enligt en Pekingbo sågs Gege senast i skolan våren 2007. För en tid sedan gjorde någon ett besök i Gaos hem i Peking men huset var igenbommat. Ingen i grannskapet vet var Gege befinner sig.

Gao Zhisheng som gjort sig känd som ”Kinas samvete” och författare till boken ”A China More Just” (Ett rättvisare Kina), publicerade sitt tredje öppna brev till Kinas högsta ledare 12 september 2005. Brevet innehöll förstahandsinformation, dokumentationer och bevis på Pekings brutala förtryck av mänskliga rättigheter. Gao och hans familj har trakasserats ända sedan dess.

Översatt från:
http://en.epochtimes.com/n2/china/china-tortures-gao-zhisheng-imprison-5367.html