Galavinst för Ottawa-bor
Rosie Lamoureux och hennes vänner anländer till NAC. (Foto: Epoch Times)


Rosie Lamoureux blev jätteglad över att höra att hon vunnit dragningen med biljetter till Chinese New Year Spectacular hos en lokal radiostation.

I Kanadapremiären för 2008 års världsturné drog föreställningen fullt hus på Ottawas National Arts Centre (NAC) på söndagskvällen.

Lamoureux som arbetar på en advokatbyrå hade deltagit i en tävling online. Vinsten inkluderade en limousintur för vinnaren och tre vänner och en middag på NAC:s Le Café restaurant och avslutades med Chinese New Year Spectacular.

– Mycket, mycket imponerande. Färgerna, dansen, fonderna bakom dansarna. Alla danser hade ett budskap som var mycket upplysande; det var mycket trevligt, sade Lamoureux om föreställningen.

När Rosie, hennes man och ett annat par anlände till NAC, behandlades de som kändisar då journalisterna tog bilder och ställde frågor.

New York-baserade Divine Performing Arts Company har framträtt sedan 2004. Galan har återupplivat Kinas sedan längre glömda kultur och traditioner genom att iscensätta en serie unika framträdanden runt om i världen – föreställningar som blivit en publiksuccée.

Galan har blivit känd för sina omfattande danser och bedårande kostymer som reflekterar flera forntida kinesiska dynastier.

Lamoureux har sett delar av förra årets föreställning på radiostationens webbsida och tyckte att den verkade intressant. Både hon och hennes man gillar att uppleva andra kulturer.

– Det uppträdande som utmärker sig mest är i mitt tycke fängelsescenen, där kvinnorna satts i fängelse för att de hade en tro som de ville följa, sade Lamoureux.

– Jag kände att de inte bara dansade för dansandets skull, utan de hade ett budskap de ville förmedla till alla och det var mycket imponerande.

Det här året kommer galan att spelas 220 gånger i 65 städer och nå en publik på totalt 650 000 människor. Världsklassturnén spänner över fem kontinenter – Asien, Australien, Europa och Nord- och Sydamerika.

Föreställningen kommer att återvända till Kanada till våren för att ge föreställningar i Calgary, Edmonton och Vancouver.

Orginalartikel på engelska: http://en.epochtimes.com/news/8-1-14/64017.html


Rosie Lamoureux tyckte om dansernas budskap. (Foto: Epoch Times)

Rosie Lamoureux tyckte om dansernas budskap. (Foto: Epoch Times)