Frisläppt efter 38 år i fängelse
Släppt efter 38 år: David Bryant berättar sin historia under en sändning med New York Daily News. Domaren fann honom oskyldig till ett mord som han hade suttit 38 år i fängelse för. (Skärmdump: Epoch Times)


En amerikansk man som suttit fängslad i 38 år har frikänts. Domaren ansåg att hans försvarare var alldeles för dålig när han anklagades för mord 1975.

David Bryant var 18 år gammal när han dömdes för våldtäkt och mord på 8-åriga Karen Smith 1975. Hans, av domstolen utsedd, advokat gjorde ett dåligt försvarsarbete och begärde inte DNA-bevis från brottsplatsen, kom en domare fram till den 11 april.

DNA-analys av sperma som hittats på brottsplatsen visar att Bryants blodgrupp inte matchade, enligt The New York Post.

Bryant berättade för tidningen: ”Jag vill bara gå till kyrkan knäböja och be för min mor och far som aldrig trodde mig … Jag önskar att de levde idag så att jag kunde berätta för dem att jag var oskyldig”.

Bryant fick hjälp med sin vädjan från Centurion Ministries, en ideell organisation som arbetar för att hjälpa felaktigt dömda fångar.

Den 24 oktober 2012, släpptes Cathy Watkins ut ur fängelse efter 18 år med hjälp av Centurion Ministries. Den 44-åriga kvinnan dömdes tillsammans med tre andra för rånmord på en taxichaufför. Nya bevis visade att två tidigare medlemmar av ett lokalt kriminellt gäng var skyldiga.

”Jag är fri nu och jag är glad. Jag känner att jag har fått ett nytt liv”, sade hon till New York Times.

David Ranta, 58, släpptes från fängelset den 21 mars efter att ha avtjänat 23 år för mord på en rabbin. En domare fann att poliserna som arbetat med fallet hade påverkat vittnen, enligt Gothamist.

Ranta drabbades av en hjärtattack två dagar efter frigivningen, men återhämtade sig.

Två veckor före frigivningen sade han till New York Times ”Jag vet inte vad jag ska göra om jag frisläpps, det är som ett helt nytt liv”.

Översatt från engelska.