Frekvent chokladkonsumtion kopplas till lägre BMI
Forskning visar att människor som äter choklad ofta har lägre kroppsmasseindex (Body Mass Index, BMI) trots att de får i sig mer kalorier. (Foto: Cat Rooney/The Epoch Times)


Frekvent konsumtion av choklad har ett samband med lägre kroppsmasseindex (BMI), enligt ny forskning från University of Calinfornia – San Diego (USCD) i USA.

Man känner sedan tidigare till att choklad har ett samband med sänkt blodtryck, lägre kolesterolnivå och förbättrad känslighet för insulin.

Trots de positiva effekter choklad har på hälsan så vill människor inte äta mer choklad av rädsla att gå upp i vikt, förklarar Beatrice Golomb, en av forskarna i en film på YouTube som laddats upp av UCSD Medical Center.

Golomb säger att den här studien inte stödjer oron för viktökning och att sambandet med sänkt BMI inte är ett resultat av att konsumera färre kalorier eller att träna mer.

”Faktum är att människor som äter choklad mer frekvent konsumerade mer kalorier”, säger Golomb i filmen. ”De tränade inte mer, men trots det vägde de mindre.”

Forskarna på UCSD studerade 1018 män och kvinnor i åldrarna 20 till 85 år utan kända hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes eller extrema nivåer av ”dåligt” kolesterol. Försökspersonerna rapporterade in sin chokladkonsumtion i frågeformulär, och mer än 900 personer fick sitt BMI beräknat.

Försökspersonerna åt choklad två gånger i veckan i genomsnitt, och de som åt choklad ofta hade lägre BMI än de som åt det mindre ofta.

Den nya studien publicerades den 26 mars i Archives of Internal Medicine.

Översatt från engelska.” target=”_blank”>