Fredsambassadör: "Man kunde känna renheten"
Caesar, fredsambassadör från föreningen The Universal Peace Federation på Shen Yun Performing Arts försställning den 9 april i Brisbane, Australien. (Foto: Jane Andrews/The Epoch Times)


En show som tar dig närmare himlen är sällsynt. Caesar som är fredsambassadör från The Universal Peace Federation* med bas i New York, blev hänförd av Shen Yuns föreställning på Queensland Conservatorium i Brisbane, Australien, den 9 april.

– Det är nära påsk och jag hade tiotusen andra saker jag behövde göra, men jag gjorde ett försök att komma och jag måste säga att jag är tacksam att jag är här.

Hon kände att produktionen väckte henne andligen.

– Jag kände att mina andliga sinnen väcktes upp. För att en produktion ska lyckas att väcka mig behöver den vara mycket kulturell, eftersom min bakgrund är mycket kulturell och effekten av den ikväll … jag kände var precis vad världen behöver.

Caesar är nyzeeländare från maorifolket och bor i Australien. I sin officiella roll som fredsambassadör reser hon runt i världen och besöker ofta länder i tredje världen för att tala om fred och försoning. Hon sade att Shen Yun spelar en viktig kulturell roll.

– Den spelar en stor roll. Den tar oss verkligen tillbaka till tidens begynnelse. Alla inhemska nationer har vackra legender och kultur. För att få fred i världen bör vi gå tillbaka till våra kulturella och andliga värderingar. Det är precis vad den här produktionen har gjort. Den har gett mig vackra traditionella mänskliga värden från Kina.

Om danserna sade hon:

– De kändes färska och vackra. Vilket lysande exempel, jag såg värderingarna komma ut. I alla danserna, scendräkterna – det var fullt av värden, och jag fick tårar i ögonen och tänkte, det här är vackert.

– Det här är vad världen behöver föra tillbaka till livet. Jag blev mycket imponerad av de unga människorna som uppträdde ikväll, mycket imponerad faktiskt.

Det är tredje året som Shen Yun gav föreställningar i Australien.

– Jag var inte riktigt medveten om vad jag skulle få se, men det jag såg var jag mycket mottaglig för och jag förstod hur allt var koreograferat, och den var så nära himlen. Så var det för mig, att alla vi är nära himlen.

Caesar har egen frivilligorganisation både i Australien och Nya Zeeland.

– Jag kommer att göra reklam för den (showen) på min webbsida och jag kommer att uppmuntra mitt folk att gå och se den. Jag vill gärna stödja dem [Shen Yun]. Den är värt det. Det är en mycket värdefull sak.

– Vilken härlig grupp av unga människor. Man kunde känna renheten. Det var det ordet jag försökte hitta tidigare. Man kunde känna renheten i deras liv och den kom fram i föreställningen och det var det jag kände. Så jag är mycket glad att vara här ikväll. Himlen väntar på oss alla.

Fotnot: The Universal Peace Federation är en global förening med personer och organisationer som är dedikerade till att bygga upp en värld av fred, en värld där alla kan leva I frihet, harmoni, samarbete och välgång för alla.

Verksamheten med fredsambassadörer, (The Ambassadors for Peace Initiative), startades 2001, och har blivit världens största och mest mångfaldiga nätverk av ledare för fred. Ambassadörerna kommer från olika grupper och representerar alla raser, nationaliteter och kulturer.

Källa: UPF

Susanne Falls och Pirjo Svensson har bidragit till denna artikel.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15082/

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. För mer information vänligen besök hemsidan; ShenYunPerformingArts.org