Fransk affärsman bortförd i Peking
Det är inte känt var Ma Jiang befinner sig sedan han bortfördes från sitt kontor i Peking av kinesisk polis. (Foto: The Epoch Times)


Han skulle ha deltagit på företagets chefsmöte den 14 mars i Angers, Frankrike. Men Ma Jiang, chef för PCM:s Pekingkontor, fördes bort av polis från sin arbetsplats den 28 februari.

Polisen har vägrat att avslöja var han hålls och av vilken anledning. All kontakt eller information till familjen eller företaget har förvägrats.

Hans medarbetare säger att sex civilklädda polismän kom till företaget och var ensamma med Ma Jiang på hans kontor. En sekreterare berättade att efter mycket våldsamheter och genomsökning av kontoret fördes Ma Jiang bort av polisen. De beslagtog även en Falun Gong-bok samt slet av telefonlinjen innan de lämnade kontoret i enda röra.

Ma Jiangs fru befinner sig nu i Kanada och vädjade till den franska Falun Gong-föreningen, PCM och till alla institutioner och individer som kan hjälpa till att få honom fri, eftersom hon befarar att hans liv är i stor fara.

Den franska Falun Gong-föreningens ordförande Alain Tong sade:

– Under nuvarande omständigheter med organskördande och utbredd tortyr i Kina dör Falun Gong-utövare varje dag. Vi är mycket bekymrade över Ma Jiangs säkerhet.

Så snart PCM fick kännedom om händelsen vidtog de åtgärder genom den franska ambassaden i Kina för att få  sin anställde frigiven. Ma Jiang är känd för att vara en ”ärlig, rättfärdig och kompetent” person som är mycket uppskattad av sina överordnade för sina mänskliga kvaliteter såväl som sin professionella kompetens. Hans kidnappning har stoppat all ekonomisk aktivitet på PCM:s Pekingkontor.

Företaget har fått veta att den kinesiska polisen har 30 dagar på sig att ge ett svar men att det kan ta ytterligare tre månader och att Ma Jiang kan hållas isolerad utan rättegång. Företagets jurister avrådde företaget från att ta vidta några rättsliga åtgärder då de inte finns några rättigheter för offret i denna ”typ av fall”.

Enligt människorättsgrupper påvisar detta den extraordinära makt som ”610-kontoret” besitter. Det initierades av kommunistregimen för att verkställa folkmordet på Falun Gong-utövare i Kina. Utövare hålls i månader och år utan rättegång och är förvägrade egna juridiska ombud.

Advokater som försöker hjälpa Falun Gong-utövare ställs ofta själva inför fabricerade anklagelser och blir fängslade.

Ma Jiangs fru kommer att fortsätta vädja för att den franska regeringen ska föra sin mans talan.

Översatt från englska av Mimmi Svensson.