Frankrikes president presenterade nya regeringen
En arkivbild på Francois Hollande i Tulle, Frankrike från 2012. (Foto: Getty Images)


Den 26 augusti på kvällen, presenterade Frankrikes president François Hollande sin ombildade regering.

Emmanuel Macron tidigare bankir, medhjälpare till presidenten, blev utsedda till ekonomi- och industriminister och ersätter Arnaud Montebourg.

Najat Vallaud Belkacem lämnar sin post som jämställdhetsminister och blir utbildningsminister istället för Benoit Hamon.  

Kulturportföljen efter Aurélie Filippetis sorti gick till Fleur Pellerin tidigare ung handelsminister.

Manuel Valls är fast besluten att inte låta partiets vänsterkant diktera landets policy. Valls och presidenten försökte därför att få med de Gröna i regeringen då det skulle stärka den socialistiska majoriteten, fast bara med en röst. Detta lyckades inte.

Så regeringen är ändå i händerna på partiets ”upprorsmakare” som lovat att de ska motsätta sig budget- och skattnedskärningar. Kanske kan Hollande få hjälp av det lilla radikala vänsterpartiet.

Presidenten räknar ändå med att de konservativa inte röstar emot regeringen eftersom arbetet med att få fram en ny regering kommer att dra ut på tiden och kan leda till att Front National drar till sig fler röster.

Han sade att de nya ministrarna "representerar mångfalden i vårt land", och förklarade att "vi för inte en åtstramningspolitik", skriver telegraph.uk.