Frankrike jagar mördaren i Toulouse
Soldater och poliser kontrollerar en passagerare i tunnelbanan en dag efter skotten på den judiska skolan "Ozar HaTorah", den 20 mars, 2012 i Toulouse, sydvästra Frankrike. (Foto: Pascal Pavani /AFP/Getty Images)


Frankrikes president Nicolas Sarkozy gör en paus i sin omvalskampanj för att fördöma dödsskjutningen i en judisk skola och lämna sina kondoleanser till offrens anhöriga, meddelade presidentkansliet på tisdagen.

Sarkozy, sade i ett uttalande att ”förövaren av denna avskyvärda och fega handling kommer att gripas och dömas”.

Frankrike satte igång en massiv människojakt på tisdagen för att hitta mördaren som sköt och dödade tre barn och en lärare på en judisk skola i Toulouse. Även terrorberedskapen i sydvästra Frankrike har höjts till den högsta nivån, enligt France24.

Morden tros ha samband med två tidigare incidenter där soldater sköts till döds och tjänstemän sade att de troligen var rasistiskt motiverade. Poliskällor säger att skytten använde samma 45 kalibriga vapen i attacken förra veckan och åkte på samma skoter, vilket innebär att han kan vara en seriemördare som kommer att slå till igen.

Frankrikes inrikesminister Claude Gueant sade till France24 att vittnen sett att mördaren hade någon form av videokamera hängande runt halsen.

”Detta ger en annan profil på mördaren. Det är någon som är grym nog att spela in dåden”, sade Gueant.

Nyheterna rapporterade att Toulouse stängdes efter morden när Frankrike införde den högsta terrorberedskapen.

Översatt från engelska