Framtidsministern möter Kinas miljöminister bilateralt
Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete Kristina Persson. Bild tagen oktober 2014. (Foto: Frankie Fouganthin)


 På måndag åker ministern för strategi- och framtidsfrågor Kristina Persson till Kina för att delta i forum, seminarium och på möten.

I samband med ett högnivåmöte (CCICED) med temat Grön omställning, kommer hon att bilateralt träffa Kinas miljöminister Chen Jining, för att diskutera långsiktigt policyarbete och klimat.

– Klimathotet är vår tids ödesfråga, men lösningarna på klimatfrågan innehåller också möjligheter till teknikutveckling och tillväxt – för alla världens länder. Jag hoppas på en god dialog med Kina och klimatförändringarna och vägen framåt, säger hon i ett pressmeddelande från regeringskansliet.

Under Kinaresan ska hon även besöka ett Nordiskt-Kinesiskt forum i Peking riktat till unga entreprenörer i nordiska länder och Kina. Veckan avslutas i Shanghai där hon träffar affärsfolk och beslutsfattare inom klimat och hållbar utveckling, samt stadsplanering.