Förväntansfull publik på Shen Yuns andra show i Stockholm
Cirkus var välfyllt när Shen Yun gav årets andra föreställning i Stockholm. (Foto: Roger Luo)


Shen Yuns show i Stockholm den 6 april var liksom premiärförställningen igår, en publiksuccé. Endast ett fåtal platser högst uppe på läktaren var kvar, och den förväntansfulla publiken var av blandad ålder.

Ett större sällskap letade rätt på sina platser på läktaren. En ung man i publiken sade några minuter innan förställningen började att ”det här blir spännande”.

Publiken blev uppenbarligen inte besviken, av applåderna under föreställningen att döma.

Showen började med en saga om en avlägsen tid i historien när en gudom från himmelriket kom ned till jorden och skapade den femtusenåriga kinesiska kulturen, enligt förklaringen från showens värdinna Nancy.

Publiken visade sin uppskattning för exempelvis dansen ”Inget som kan stoppa den gudomliga vägen”, en berättelse om situationen för troende i dagens Kina, musikstycket ”Livsuppgiften” spelat på det tvåsträngade fyratusenåriga instrumentet erhu och ”Tibetansk hyllningsdans” som visade på glädjen och kraften i livet bland de snötäckta bergen.

Första halvan av showen varade i över en timme.

– Spännande nummer väntar er efter pausen, lovade värdinnan Nancy.

– Fantastiskt, sade Johan Hedlund, egen företagare som kom till kvällens föreställning med sin affärspartner Agneta Linde.

– Väldigt vackert, sade Agneta Linde som också tycker att föreställningen visar upp ”mycket att titta på”.

Agneta har själv dansat balett och är glad att komma till kvällens föreställning som, enligt henne, visar upp en mjukare dansstil.

– Man fick mycket att tänka på av att se föreställningen, sade hon.

Kommande föreställningar

Torsdagen den 8 april kommer Shen Yun till Linköping, Konsert & Kongress. Därefter finns möjlighet att se uppsättningen i Oslo i Norge den 10 och 11 april. Läs mer på: ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.


Johan Hedlund och Agneta Lindhe uppskattade Shen Yun. (Foto: Hans Bengtsson)

Johan Hedlund och Agneta Lindhe uppskattade Shen Yun. (Foto: Hans Bengtsson)