Förväntans tider i Ockelbo
Krister Larsson är en av de företagare i Ockelbo som har många idéer inför firandet av bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Ockelbo-sonen Daniel Westling. (Foto:Epoch Times)


I Ockelbo förbereder man sig för kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop. Den 19 juni kommer att bli en minnesvärd dag i byns historia och alla ska få vara med. I veckan har ortens företagare och kommunens projektgrupp träffats för att smida planer och det kommer att bli firande från tidig morgon till sena natta, ryktas det. 

Det är inte många månader kvar och i Ockelbo har man kommit långt med planeringen. Region Gävleborg har beviljat Ockelbo tre miljoner kronor och kommunen själv bidrar med en miljon för att ge bröllopsfirandet en värdig inramning. 

Rikskände Lars Krantz från Wij trädgårdar är med i kommunens projektgrupp och med honom som ansvarig för blomstersmyckningen kan vi förvänta oss något alldeles extra.

Många journalister
och besökare väntas komma till Ockelbo under bröllopsveckan och det här ger naturligtvis byn ett gyllene tillfälle att få visa upp sig från sin allra bästa sida. För byborna är det betydelsefullt att få sätta Ockelbo på kartan även internationellt. Byns företagare hoppas på lite extra skjuts i handeln och det är bara fantasin som kan sätta stopp för idéerna.

Krister Larsson är en av företagarna i Ockelbo som är förväntansfull. Han tror att bröllopet kommer att ge viktig PR för hela regionen och byn. Han har många idéer men säger att han inte vill avslöja något ännu. Han hoppas att det ska komma många besökare till Ockelbo i sommar.

– Det finns en hel del att uppleva här i trakten. Den stora turistattraktionen är givetvis Wij trädgårdar men Vildmarksgalleriet och Älgparken är också populära turistmål. Vi är stolta över vår by, vi har storslagen natur och många duktiga konstnärer. Byns sommarmarknad helgen efter midsommar brukar locka massor med besökare. Då händer det grejer, säger Krister Larsson

– Vi har ju gått och väntat i så många år och undrat hur det ska bli. Alla i byn tycker om kronprinsessan Victoria och vi har hoppats på att de ska få varandra. Nu ska det äntligen bli av, det är stort, säger Krister Larsson och tillägger:

– Men framförallt så gläds vi, och vi är stolta över Daniel Westling. Kronprinsessan Victoria kommer att få en mycket bra man.