Förtjusning över Spectacular - Det var precis som jag förväntat mig
Kaiju Ruuskanen med sonen Kai såg galan i Tammerfors på måndagskvällen. (Foto: Zhihe Li)


Bland de sista att lämna konserthallen efter Divine Performing Arts föreställning Chinese Spectacular var Kaiju Ruuskanen, före detta sjuksköterska och Kai Ruuskanen, mediakonsult, (mor och son) som med glädje berättar om kvällens upplevelse.

Kaiju börjar med att säga:

– Jag tycker om kinesisk kultur och många aspekter av den, som till exempel maten och på sättet som de uppträder. De är ödmjuka och de respekterar alla; man kan verkligen känna det, uppleva det [refererar till artisterna].

Sonen Kai Ruuskanen tycker att det var en fantastisk föreställning:

 – Jag njöt av den. Det var precis som jag förväntat mig. Jag ville få glimtar av den kinesiska kulturen och jag tror att jag verkligen fick några bra delar av den. De kvinnliga dansarna var mycket vackra, som i dansen med solfjädrarna.

Kaiju instämmer att hon också tycker att de kvinnliga dansarna var mycket vackra, och även kostymerna.”Jag kommer att minnas ‘Dafa Hao'”! (Foto: Jan Jekielek)

– Åh, flickan som spelar på erhun var fantastisk.

Kai inflikar:

– Verkligen begåvad, och fortsätter:

– Jag tycker om färgerna, att de representerar hur dräkterna såg ut förr och det skapar en känsla av att det är en del av kulturen och man kan verkligen känna att man är där under några stunder. Så man reser dit. Ja, jag vill verkligen åka dit. Jag har bott i Malaysia i sex månader så jag var nära Kina men kom inte dit, så nästa gång…

– Jag tyckte det kändes skönt att resa tillbaka i tiden, tusentals år, och när jag blundade kunde jag verkligen känna hur det var där då, säger Kaiju.

Kai anser att det i dagens Kina utspelar sig många verkligt svåra frågor som tar tid att sätta sig in i. Gällande Falun Gong-numren tyckte han att det var inspirerande att se:

– Det är exakt hur jag föreställer mig den [traditionella] kinesiska kulturen; att hitta sin inre stillhet och balansen i allting. Det var det mest intressanta för mig att känna det, att ha fred med sig själv. Det kunde jag känna under föreställningen, verkligen.

Som en avslutande hälsning säger en strålande mor Kaiju:

– Jag kommer att minnas Dafa Hao!

Spectacular ger en extra föreställning i Stockholm den 3 april på Cirkus, mitt emot Gröna Lund.

Epoch Times är stolta sponsorer för Shen Yun Chinese Spectaculars föreställningar. Vill du veta mer och läsa alla artiklar på engelska kan du besöka www.bestchineseshows.com.” target=”_blank”>