Första svenska långfilmen i 3D
Medeltida kronjuveler från 1300-talet. (Foto: AFP/Mafa-Dan Materna)


Ella Lemhagen gör sin nästa film i 3D om allt går enligt planerna. I augusti börjar inspelningen av hennes film ”Kronjuvelerna”.

”Kronjuvelerna” är en historia om en ung kvinna som är anklagad för att vara inblandad i ett mord. Under förhöret om hennes eventuella inblandning i mordet berättar hon sin livshistoria, en berättelse som får poliserna att tro att den är en hopdiktad dröm som ingen skulle kunna ha levt. Det visar sig vara annorlunda.

– Från början var det tänkt att det skulle bli en TV-serie, men både jag, Carina Dahl och Ella Lemhagen som varit inblandade i arbetet med filmen tyckte att det skulle bli en riktigt bra långfilm, och så fick det bli, säger Lars Blomgren på FilmLance.

Filmen har en speciell känsla, lite Tim Burton. Den riktar sig till en bred ungdomlig publik och då kändes det helt rätt nu när salongerna har utrustats med tekniken att göra den i 3D. Det blir inte bara en biofilm, det blir ett stort evenemang.

Inspelningen sätter i gång i augusti och budgeten ligger på 48 miljoner kronor. Förutom långfilmen, blir det också en TV-serie i tre delar.

Sommaren 2011 verkar bli premiärdatum för den första svenska långfilmen i 3D.