Första Miss Tibet utsedd i Lhasa
Yudron som är 22 år, utsågs till "image-ambassadör för turism i Tibet". (Foto: Getty Images)


Den 22-åriga Yudron från Tibet utsågs till ”image-ambassadör för turism i Tibet” i den första skönhetstävlingen för etniska tibetaner i Kina som hölls den 19 september.

Skönhetstävlingen, som sponsrandes av regionens turismbyrå och hölls av tidskriften Tibet Travel, har som avsikt att förbättra Tibets image och föra fram den lokala turismen, enligt Tibet Business Daily den 21 september.

Av de 26 finalisterna valdes sju till ”image-ambassadörer” för de respektive sju prefekturerna i regionen. De kommer att delta i diverse aktiviteter för att stödja turistnäringen i Tibet.

Tävlingen inkluderade en uppvisning i traditionella tibetanska kläder, dansuppvisningar, folksånger och en introduktion till turistmål.

Mer än tusen hoppfulla hade kommit från den autonoma regionen Tibet och regionerna Qinghai, Gansu, Yunnan och Sichuan för att delta i tävlingen.

Den tibetanska exilregeringen har också hållit en årlig Miss Tibet-tävling i Indien sedan 2002. Flera av dessa Miss Tibet har tvingats dra sig ur de internationella tävlingarna efter att de ombetts bära ett band med texten ”Miss Tibet-Kina” efter påtryckningar från den kinesiska regimen.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23268/