Första damerna Obama och Shriver uppmuntrar volontärarbete
Första damerna Volonterar: USA:s första dam Michelle Obama (i mitten övre raden) och Kaliforniens första dam Maria Shriver (i mitten längst ned) hjälper till att bygga en lekplats vid Bret Hartes grundskola. (Foto: Kimberly White/Getty Images)


USA:s första dam Michelle Obama och Kaliforniens första dam Maria Shriver hälsades på tisdageftermiddag den 23 juni välkomna på San Franciscos Bret Hartes grundskola av hundratals frivilligarbetare under ett evenemang som betonade vikten av volontärarbete.

De båda damerna, volontärer, barn och personal arbetade tillsammans för att installera en rutschbana till en ny lekplats, som ligger i skuggan av San Franciscos Candlestickpark, och har byggts av frivilliga från den lokala grundskolan.

– Denna prägel har vi haft i Obama-hushållet, sade Michelle Obama bland jubelropen från publiken inom och utanför skolgården. 

Michelle Obama gratulerade volontärerna för deras vilja att göra frivilligtjänsten som en del av sitt dagliga liv.

Evenemanget är en del av president Obamas nya program för samhällstjänst ”Förenade vi tjänar”, som belyser vikten av att göra frivilligarbete för samhället.

Vid evenemanget demonstrerade Obama och Shriver genom personligt exempel att alla kan få tid över att göra något för andra.

– Om Michelle Obama, hennes familj och hennes man kan finna tid att hjälpa till, finns det ingen ursäkt för någon familj att säga att de är för upptagna, sade Shriver.

– United We Serve-programmet, som Michelle Obama varit förkämpe för, är hennes makes nya samhällsprogram som syftar till att uppmuntra amerikanerna att göra frivilligarbete regelbundet under ”sommaren och därefter.”

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18498/