Forskare: ”Spectacular är en ovanlig föreställning”
Spectacular gladde publiken i Tammerfors. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Lyckliga teaterbesökare fick bevittna hur den traditionella kinesiska kulturen återskapades när de besökte Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Tammerfors på måndagskvällen.

Andre Ilobon och Alexandra Koreciko, forskare på Tammerfors Tekniska Universitet, var imponerade av den unika inblicken i forntida kinesisk kultur som Spectacular erbjöd.

– Det var en väldigt trevlig och färggrann föreställning. Den lockade fram många känslor. Jag fick ett mycket bra intryck av föreställningen. Vi tyckte mycket om den, sade Andre.

– Jag tyckte också om den, speciellt den traditionella kinesiska violinen. Det var en vacker föreställning, tillade Alexandra.

Andre och Alexandra tyckte båda om de specialeffekter som Divine Performing Arts använder för att förflytta åskådarna tillbaka i tiden. Användningen av högteknologisk tredimensionell bakgrund för att skapa en animerad, verklighetstrogen scen i föreställningen tyckte Andre var särskilt anmärkningsvärd.

– Det var en trevlig växelverkan mellan skådespelarna och det som visades på skärmen, sade han.

Alexandra tyckte om hur man använde böljande silke för att simulera vattenvågor i numret ”Havsnymferna”.

Andre var speciellt imponerad av kombinationen av dans och soloframföranden.

– Det var en väldigt bra approach, sade han.

Hans favorit under kvällen var emellertid ”Segertrummor”.

– Väldigt energiskt. Det var mycket kraftfullt och lyfte upp publiken.

De var båda överens om att de skulle besöka kinesisk dans och teater igen i framtiden.

– Det är alltid trevligt att se något annorlunda. En ovanlig föreställning, sade Andre.

New York-baserade Divine Performing Arts har två artistgrupper som samtidigt turnerar i Europa och Australien/Asien. När den internationella turnén är över kommer Spectacular att ha visats för mer än 650 000 människor. Turnén går genom 65 städer på fyra kontinenter.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-1/68400.html