Förföljelsen av Falun Gong förvärras inför OS
Falun Gong-utövare i USA iscensätter tortyrmetoder som kinesiska tjänstemän i omfattande skala använt emot utövare i Kina. (Foto: The Epoch Times)


Samtidigt som den kinesiska regimens våldsamma förtryck i Tibet fortsätter, förvärras även förföljelsen av andra grupper i Kina. Representanter för Falun Gong hävdar att kommunistregimen sedan i januari i år har torterat över 100 Falun Gong-utövare till döds, de flesta i hjärntvätts-/ arbetsläger.

Falun Dafas (annan benämning på Falun Gong) informationscenter i New York har fått rapporter inifrån Kina, som säger att fler än 1878 Falun Gong-utövare arresterats sedan i januari. Centret uppger att myndigheterna i åtminstone 29 kinesiska provinser har gått rajder från dörr till dörr för att hitta Falun Gong-utövare eller vem som helst som äger Falun Gong-relaterade böcker eller material.

Enligt rapporter som Falun Gong-utövare inne i Kina lyckats skicka ut har den Allmänna säkerhetsbyrån erbjudit kontant belöning till invånare som anger Falun Gong-utövare. I en stad i Shangdongprovinsen har myndigheterna utlovat 300 yuan (c:a 500 kr) för information som leder till att en Falun Gong-utövare arresteras.

Efter att ha häktats sänds Falun Gong-utövarna till hjärntvätts-/arbetsläger utan rättegång. I lägren utsätts de enligt rapporter för tortyr och andra former av misshandel.

Falun Gongs webbsida Minghui.net, som tar emot och sammanställer rapporter om förföljelse inifrån Kina, har rapporterat att 129 Falun Gong-utövare torterades till döds av myndigheterna mellan 1 januari och 20 mars 2008. Webbsidan innehåller en lista och ger detaljer om varje individ som enligt rapport har dödats.

När de ansökte om 2008 års olympiska spel lovade Pekings olympiska kommittés vice ordförande, Liu Jingmin, omvärlden att om Kina förärades att få hålla i spelen så skulle det ”hjälpa att utveckla mänskliga rättigheter”.

Internt uttryckte kinesiska myndigheter däremot radikalt annorlunda tankegångar. Enligt en australisk rapport 2001 deklarerade Kinas dåvarande vice premiärminister att det ”berättigade landets nedslag mot Falun Gong” att de skulle få hålla i OS.

Samtidigt publicerades artiklar i Kinas statsägda nyhetstidning People´s Daily som menade att OS var ett tecken på omvärldens erkännande av hanterandet av situationen i Tibet.

Kinas forne allmänna säkerhetsminister, Zhou Yongkang, har citerats då han säger att landet måste ”slå hårt mot hotfulla krafter hemmavid och utomlands, såsom etniska separatister, religiösa extremister, våldsamma terrorister och… Falun Gong” för att säkerställa ett lyckat OS.

Amnesty International pekar i en ny rapport om mänskliga rättigheter i Kina på det svåra tillståndet för aktivister och journalister som mött förföljelse för att de försökt dra uppmärksamhet till kränkningar av mänskliga rättigheter.

”Det står alltmer klart att mycket av den nuvarande vågen av förtryck uppstått, inte trots OS, utan faktiskt på grund av OS” står det i rapporten.

”Fredliga människorättsaktivister och andra som officiellt kritiserat regeringens politik har blivit måltavla i den officiella ‘städningen’ innan OS, i ett uppenbart försök att ‘stabilisera’ eller ‘harmonisera’ imagen till världen före augusti 2008.”

I Amnestys rapport står det även att Kinas regims anklagelser om planerade terroristattacker mot OS kan ha varit fabricerade.

”…misslyckandet med att bekräfta dylika anklagelser med konkreta bevis ökar misstanken om att myndigheterna överdriver liknande hot i ett försök att rättfärdiga dess rådande nedslag.”

I mars hävdade kinesiska myndigheter att personer ur den uiguriska etniska minoritetsgruppen som, likt tibetanerna, har försvarat sin självständighet och religionsfrihet, planerade en terroristattack mot ett flygplan.

Nu i veckan påstod myndigheterna att tibetaner konspirerade självmordsattacker. De hade ingen bevisföring bakom anklagelserna.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-2/68430.html