Förföljelse mot bybor som engagerade sig för Falun Gong-utövare trappas upp
300 familjer i byn Zhouguantun i Hebeiprovinsen skrev under en petition med krav på att Wang Xiaodong, en Falun Gong-utövare som greps i sin bostad den 25 februari, frisläpps. (Foto: Epoch Times)


De bybor från Hebeiprovinsen som skrev under en petition där man krävde att den lokala Falun Gong-utövaren Wang Xiaodong frisläpps, riskerar ännu mer förföljelse, säger en källa till Epoch Times.

Den lokala partikommittén kräver att alla partisekreterare och ledare i byn offentligt tar avstånd från Falun Gong, samtidigt som man pressar byborna att skriva under “familjeåtagandekort för att ta avstånd från alla ondskefulla religioner”.

Falun Gong, också känt som Falun Dafa, är en meditationsmetod som attackerats av Kinas regim sedan 1999. Tusentals utövare tros ha dödats genom tortyr.

I april skrev 300
hushåll i byn Zhouguantun sina namnteckningar och tryckte dit sina tumavtryck på en petition som kräver att Wang Xiaodong, en Falun Gong-utövare, frisläpps. Wang sitter i häkte i staden Botou, dit han fördes efter att han gripits i sitt hem den 25 februari.

Petitionen ska ha cirkulerat bland medlemmar i politbyrån, vilket drev lokala myndigheter till att söka upp de bybor som skrev under petitionen och försöka få dem att ta tillbaka sitt stöd för Falun Gong.

En källa berättade för Epoch Times att partikommittén i bydistriktet Fu i Botou nyligen höll ett möte för alla partikadrer där man krävde att bykadrer och ledare från olika byar skulle fördöma och förlöjliga Falun Gong, och även krävde att man skulle attackera metoden på andra sätt. Sedan dess har Zhouguantun täckts med slagord som attackerar Falun Gong.

Källan säger också att Botous byrå för offentlig säkerhet och nationella säkerhetsbrigaden har hotat Wangs anhöriga att skriva ”ursäktsbrev”. Lokala Falun Gong-utövare står nu under hård bevakning av polisen.

På kvällen den 26 maj rövade den lokala polisen bort Wangs syster, Wang Xiaomei, och en annan Falun Gong-utövare, Tang Jianying. De sitter för närvarande inspärrade i ett häkte i Cangzhou i Hebeiprovinsen, enligt källan.

Källan säger att Wangs anhöriga har anlitat en advokat i Peking, Li Changming, för att försvara Wang Xiaodong. Den 6 juni närvarade advokaten i domstolen, och fick där veta att man redan för tio dagar sedan accepterat fallet. Wangs anhöriga hade inte informerats om detta. Domstolsförhandlingar ska snart börja, men inget specifikt datum har angetts.

Källan säger också att Wang Xiaodongs bror besökte honom i mitten av maj i häktet, i närvaro av den lokala polisen. Han såg att Wang hade gått ner i vikt och att hans rygg blivit krökt.

– Han har också misshandlats. På grund av att det fanns folk [polis] som såg på kunde inte Wangs bror säga något, sade källan.

Artikel på engelska.