Författaren Thomas Keneally: Shen Yun är upplysande
Thomas Keneally, prisbelönt författare och dramatiker och hans hustru besökte premiären på Shen Yuns World Tour 2011 på Capitol Theatre i Sydney. (Foto: Henry Lam/ Epoch Times)


Den prisbelönta författaren och dramatikern Thomas Keneally var imponerad av Shen Yun Performing Arts International Company när han såg premiären av Shen Yuns World Tour 2011 på Capitol Theatre i Sydney den 8 februari.

Thomas Keneally är en av Australiens mest kända författare och han har skrivit ett antal internationella bästsäljare. Hans mest kända bok är den Booker Prize vinnande Schindler’s Ark. Boken handlar om den tyske industrimannen Oskar Schindler som räddade drygt tusen judar undan förintelsen. Stephen Spielberg har senare filmatiserat boken till den Oscarsbelönade filmen Schindler’s List.

Thomas Keneally berättade att han är bekant med många aspekter av den kinesiska kulturen, men var imponerad av hur heltäckande Shen Yun presenterade Kinas 5000-åriga kultur.

– Jag njuter av att se hur man återger de olika dynastierna, Qin-, Tang- och Han-dynastin, sade Thomas Keneally.

Thomas Keneally kommenterade de buddhistiska danserna i föreställningen och sade att de påminde honom om de buddhisttempel som han besökt. Han noterade att Shen Yun är upplysande för dem som inte känner till kinesisk kultur samtidigt som det är underhållande för dem som är kunniga på området.

Han berättade att han har viss erfarenhet av kinesisk opera, men visste inte så mycket om traditionell kinesisk dans och sade:

– Det är den klassiska dansens rörelser som jag tycker är mest intressanta.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts hämtar sin inspiration från Kinas 5000-åriga kultur och ger publiken en inblick i traditionell kinesisk scenkonst.

Klassisk kinesisk dans som under de tidigaste åren främst fördes vidare i det kejserliga hovet och som en del av den urgamla teatern, är en integrerad del av Shen Yuns framföranden; artisterna kombinerar berättelser från gamla tider med ett modernt perspektiv.

Thomas Keneally tyckte att danserna var särskilt fängslande och att numret som handlade om herdar, (Herding on the Grassland) på de mongoliska slätterna var mest inspirerande.

Rapporterat av Sound of Hope Radio & Shar Adams

Shen Yun Performing Arts Company kommer att uppträda i Sydney, Australien, på Capitol Theatre till den 23 februari.

För mer information, besök http://sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50905/