Författare: ”Min själ lämnade kroppen och svävade bland gudomliga varelser”
Heiko Schrang, författare av bästsäljande böcker och artiklar. (Foto: Yu Ping /Epoch Times)


– Mitt intellekt fick träda tillbaka när jag kom in på teatern. Bara mitt hjärta var närvarande, hjärtat som öppnades upp i det ögonblick när ridån gick upp. Redan den första scenen och budskapet som förmedlades var överväldigande, sade Heiko Schrang.

Heiko Schrang är frilansande skribent, och har skrivit bästsäljande böcker inom ekonomi och politik. En vän bjöd in honom att resa de 30 milen från Berlin till Hamburg för att se Shen Yuns uppträdande på Hamburgs största teater, Theater am Grossmarkt. Vännen lovade att han verkligen skulle tycka om föreställningen, och att han som praktiserande buddhist skulle få större insikt i sin självkultivering.

– Det är imponerande att man i dagens samhälle, där människor ofta är missnöjda och många västerlänningar lider av utbrändhet och depression, kan få ett uppmuntrande budskap som är av högsta kvalitet, sade han.

Detta budskap ”ges till hjärtat och inte hjärnan, och därför får publiken mycket energi”, sade Heiko Schrang.

– Det var som att man kunde fånga budskapet som rörde sig genom salen och hålla fast det. Jag tycker att ännu fler människor borde få det här budskapet.

På Shen Yuns hemsida står det om den energi publiken känner när de ser Shen Yuns föreställning: ”Genom musikens och dansens universella språk väver Shen Yun en underbar gobeläng av himmelska sfärer och gamla legender, såväl som epos om dagens hjältar, och tar med dig på en resa genom 5 000 år av kinesisk kultur. Dess bländande skönhet och otroliga energi är både upplyftande och inspirerade för publiken.”

Svårt att beskriva i ord

– Även om jag inte vet så mycket om konstnärliga kvaliteter, så imponerades jag av dansarnas hopp. Det kändes som om dansarna svävade över scenen. Och inte bara det, det var som om min själ lämnade min kropp och svävade bland gudomliga varelser.

Klassisk kinesisk dans är känd för sin fridfulla grace, men även för spektakulära och svåra hopp- och snurrtekniker.

Heiko Schrang tyckte att scenen var fylld av gudomliga varelser. Trots att han är författare hade han svårt att uttrycka sina innersta känslor och intryck efter föreställningen.

– Denna föreställning väckte vetskapen hos mig, att om jag lär känna mig själv, kommer jag att lära känna Gud.

Föreställningen gav honom också inspiration till hans nya bok. Men framför allt upplevde han att vi i dagens samhälle ”borde släppa det yttre och väcka upp det inre” och att ”denna föreställning är nyckeln till att hjälpa oss att reflektera över oss själva”.

Yu Ping och Heide B. Malhotra rapporterade.

Shen Yun ger turnéns sista föreställningar i Paris 15-17 april. Shen Yun Performing Arts har då i år besökt sammanlagt 14 städer i Europa.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Syster Bernadette: Shen Yuns föreställning talar till själen

Musiker: Shen Yun är höjden av harmoni