Författare förtrollades av Shen Yun
Detlef Alsbach såg Shen Yun Performing Arts på Frankfurts Jahrhunderthalle, den 16 mars. (Foto: Renate Ligle-Stodieck/Epoch Times)


Detlef Alsbach, känd tysk skribent och författare, bevistade Shen Yun Performing Arts föreställning på Frankfurts Jahrhunderthalle, den 16 mars.

– Jag kände en renhet och ett sökande efter andlig perfektion som strålade ut från artisterna under hela föreställningen. Denna show är ett förkroppsligande av det förflutna och framtiden. Denna show är en guidad tur genom den kinesiska kulturen, och även en guide för sinnet hos publiken, sade Alsbach, och fortsatte:

– Jag levde inte i nuet under hela showen, med undantag för de sånger som kallade mig tillbaka till nuet.

Enligt Shen Yuns hemsida: ”Under 5 000 år blomstrade den gudomliga kulturen i landet Kina. Mänsklighetens skatt hade gått nästan förlorad, men genom hisnande musik och dans, bringar Shen Yun tillbaka denna härliga kultur.

Som författare, internaliserade Alsbach hela showen och berättade om en rad olika känslor han kände i slutet av föreställningen.

– Efter föreställningen kände jag först tomhet, ångest och sedan lycka. Jag vill förklara detta spektrum av känslor. Känslan av tomhet uppstod eftersom jag kom tillbaka till en annan tid, även om jag skulle ha föredragit att stanna kvar i Shen Yuns tidszon. Ångest uppstod då Shen Yun kommer till oss med den antika kinesiska kulturen och berättar för oss att den utplånades av den kinesiska kommunistregimen. Ändå kände jag att andligheten förkroppsligades i föreställningen.

– Jag hade höga förväntningar innan showen och jag sade till mig själv att bara titta och inte förlora mig i föreställningen. Men efter den första dansen var jag förtrollad. Världen omkring mig existerade inte längre, sade Alsbach.

På Shen Yuns hemsida berättas om danskompaniets historia, ”Under 2006 samlades en grupp av ledande klassiska kinesiska artister i New York med en önskan: Att återuppliva den sanna, gudomligt inspirerade kulturen i Kina och dela den med världen.”

Alsbach är säker på att Shen Yun-artisternas önskan håller på att uppfyllas.

– Shen Yun uppväcker den gamla förlorade kulturen. När denna kultur vinner mark, kommer Kina att återvända till sin gamla härlighet, den härlighet som är dess egen och som raderats av kommunistregimen.

Alsbach tror starkt att, ”Shen Yun syftar till att hjälpa människor att öppna sina sinnen och öppna sina händer för att hjälpa till i kampen mot det onda.”

Konstnärerna är förkroppsligandet av den andliga och ”jag skulle ha velat skaka hand med var och en av artisterna i slutet av föreställningen. Inte på något sätt skulle jag kunna visa en sådan perfektion. Jag vill buga inför dem med stor respekt”, sade Alsbach.

Han fortsatte, ”dessa konstnärer är som de ädla riddarna i det förflutna, förutom att de slåss genom sin konst och perfektionen hos deras danser. … Alla dessa artister vet att det finns en potentiell fara när man står upp mot det onda.

Renate Ligle-Stodieck och Heide B. Malhotra rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra kompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara den mest betydelsefulla kulturella händelsen i vår tid. Vi har stolt förmedlat publikreaktioner sedan Shen Yuns start 2006.