Företagsledare uppslukades helt av Shen Yun
Företagsledaren Aidan McCann blev djupt rörd av Shen Yuns föreställning som han såg på Convention Centre i Dublin den 21 april. ”Den är lysande” sade han. (Foto: Epoch Times)


Aidan McCann, vd för ett reklamföretag, uppslukades helt av Shen Yun när han såg showen i Convention Centre i Dublin den 21 april.

– Den är helt fantastisk. Vi uppslukades av den. Den är lysande, sade han.

McCann sade att showens reklammaterial inte gjorde den rättvisa.

– Jag såg ett
YouTube-klipp på hemsidan och jag såg verkligen fram emot att se föreställningen. Men klippet gjorde inte Shen Yun rättvisa. Vad jag tittade på i kväll var helt otroligt, sade han.

Enligt kompaniets hemsida är Shen Yuns uppdrag att återuppväcka traditionell kinesisk kultur med en föreställning som presenterar klassisk kinesisk dans, symfonisk musik, färgrika handgjorda dräkter och interaktiva digitala bakgrunder.

McCann beskrev att han togs med på en fantastisk odyssé genom 5 000 år av kinesisk kultur.

– Den tog oss med på en resa. Den startade redan från början och tog oss igenom den kinesiska kulturens alla olika stadierna.

McCann talade också om att han blev rörd av den svåra situation som porträtterades i en av Shen Yuns danser, The Steadfast Lotus, där en mor och dotter förföljs av den kinesiska kommunistregimen för sin tro på den fredliga Falun Gong-meditationsmetoden.

Det krossade hans hjärta, sade han.

– Det jag tänker är att detta händer i dag. Man såg mobbarna komma, vad de gjorde mot mamman, straffet som dottern fick, det är på riktigt. Det är verkligheten porträtterad i en dans.

– Och det krossade mitt hjärta att se människor genomlida detta. Det är en meditation, det är religion. Det är godhet, sade Aidan McCann.

Liu Shuting och Gerald O’Connor rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra turnerande kompanier som framträder samtidigt runt om i världen. På sin Europa-turné framträder Shen Yun i Milano 26-28 april, i Baden-Baden 30-1 maj därefter till Prag och Brno. För vidare information besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturevenemang. Vi har stolt rapporterat om publikens reaktioner sedan Shen Yun startade år 2006.