Företagare tycker Chinese Spectacular är spännande och annorlunda
Lasse Holmblad och Anita Astridsdotter var glada över att ha sett föreställningen. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Det var en kall kväll med nyfallen snö när Shen Yun visade sin tredje föreställning på Cirkus. Två egnaföretagare; Anita Astridsdotter och Lasse Holmblad som också är en tidigare elitidrottare (svensk mästare i diskus bland annat) kom för att se föreställningen.

Båda två tyckte att det var spännade att se någoting helt annorlunda.

– Det var ju helt enormt fint tycker vi och speciellt med alla de fina färgerna, säger Anita Astridsdotter.

– Det var överrsaskande, men det är ju så här med kinesiska grejer, det är lite mystiskt och annorlunda. Tycker det var bra, tjusigt och effektfullt, speciellt det i himlen, och trummorna var suveräna, väldigt synkroniserat, säger Lasse Holmblad.

Bägge två tycker det var spännande att se någoting helt annorlunda och att man förklarade lite innan varje inslag, annars kunde det varit svårt att förstå.

Lasse tycker att kinesisk produktion oftast håller hög klass, så det hade han väntat sig.

– Men det är ju så ofta med kinesiska grejer, man vet ju att det är hög klass oftast och att det är så synkroniserat. Man ser att det betyder mycket för dem att göra exakt samma rörelse samtidigt, hur man håller fingarar och så vidare.

– Så glada de är, leende läppar, man blir glad i hjärtat, inflikar Lasse.

Inslaget med Falun Gong tog tag i både Lasse och Anita.

– För mig var det med Falun Gong det som tog tag i mig, alltså man vet ju att det är förbjudet i Kina och just detta att man törs framföra att man har en annorlunda uppfattning. Sedan var det fint att få komma till himlen. Också den mongoliska skåldansen var otroligt vacker och trummorna också, tycker Anita och Lasse.