"Föreställningen var väldigt spännande"
Konstlärare Lena Holmberg vid Chinese Spectacular i Linköping den 27 mars. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Med utsökta uppträdanden, vackra dräkter och lugn musik fortsatte Divine Performing Arts Chinese Spectacular att tjusa svensk publik, denna gång i Linköping.

Konstlärare Lena Holmberg, som har en omfattande konstutbildning fann showen ”väldigt spännande”.

– Det väcker ett intresse om kinesiskt liv idag… man kan förstå att det det finns många nivåer som människor hämtar inspiration från.

De två akterna som gestaltar situationen i dagens Kina gjorde ett stort intryck på Lena. Hon förklarade att det är väldigt givande att lära sig något om Falun Gong… för jag vet att det är förbjudet i Kina.

Hon säger att hon skulle vilja se showen igen, denna gång med lite bättre plats, även om hon är tacksam att alls ha fått en biljett – en vän hade köpt den till henne.

Revisor Jan Löwenhoff, som kom tillsammans med sin hustru, sade att de allra flesta akterna i föreställningen, och musiken gjorde showen ”mycket imponerande”.

– Danserna var så vackra.

Han upprepade det svar han gett i ett frågeformulär som delades ut efter showen. Det frågades om jag önskade något annat i föreställningen, och jag skrev att ”ni har en så bra sammansättning i programmet så jag önskar inget mer”.

Lövenhoff beskrev den kinesiska ambassadens försök att störa galan som ”hemskt” och ”fel”.

Han uttryckte sin sympati med artisterna, som måste uppleva det smärtsamt att inte ha möjlighet att framträda i deras eget land, Kina. Alla har sin dragning till sitt ”hemland”, sade han.