"Föreställningen kan röra allas hjärtan - ordförande i Internationella fotografiförbundet
Son, ordförande i Internationella fotografiförbundet och chef för ett naturhistoriskt museum i Korea finner att färgerna i Divine Performing Arts är desamma som han har sett i en dröm. (Foto: Epoch Times).


Ordföranden i Internationella fotografiförbundet och chef för ett naturhistoriskt museum i Korea, tycker att Divine Performing Arts föreställning visar det som är grunden till den koreanska kulturen.  Han såg föreställningen i Suseong Artpia i Daegu, Sydkoreas fjärde största stad.

– DPA:s färger, dansens rytm och den vackert harmonierade musiken är absolut inspirerad av gudar. Det känns som om himlen och mänskligheten vore ett säger han.

– När jag såg Divine Performing Arts föreställning så kändes det som att jag befann mig på världens topp, och var omgiven av himmelska moln, en slags helig känsla, och den sortens mirakel är svår att beskriva i ord, sade Son.

Det var andra året som han såg föreställningen.

– När jag såg föreställningen första gången påminde danserna och dräkternas färger mig om en dröm. Dansarna verkade röra sig inuti himmelska moln och de tog mig till ett sagoland, DPA har gett mig ett drömlikt och mirakulöst ögonblick. Vilka välsignade två timmar!

– Jag brukar ofta drömma, men jag glömmer alltid färgerna som jag sett i mina drömmar när jag har vaknat. Men när jag såg DPA: s föreställning kändes det som att jag blev absorberad in i en underbar dröm. Färgerna som jag såg framför mina ögon, var exakt samma färger som jag sett i min dröm tidigare, helt underbara färger.

– Ja, det är färgerna i min dröm, sa Son som innehar en doktorsexamen i datateknik. Han är en känd professor på Suseong Artpia (byggt 1946) som för närvarande är ett av Sydkoreas bästa universitet, beläget i Daegu, Sydkoreas fjärde största stad.

– Jag tror att många måste dela samma känsla, att den kinesiska kulturen, innan KKP (Kinesiska kommunistpartiet) förvanskade den var så behaglig. Innan KKP tog över var färgerna huvudsakligen blandade för hand från de tre grundfärgerna. För mig bildar dessa färger en harmonisk blandning, de är mjuka och fridfulla. Alla färger som DPA visar bär med sig essensen av formgivningen, ger den fenomenala kinesiska kulturen nytt liv.

En föreställning som kan röra allas hjärtan.

– Den traditionella kinesiska
kulturen som förevisas i DPA: s föreställning är grunden till vår (koreanska) kultur. Lyckligtvis skänker DPA den här konstarten som mänskligheten har längtat efter, till hela världen, säger Son.

Från programpunkten ”Himlen väntar oss trots förföljelse” en akt som, beskriver en far som är förföljd till döds av det kinesiska kommunistpartiet för sin tro på Falun Gong, en traditionell andlig utövning som bygger på ärlighet, medkänsla och tolerans (Sanning Godhet Tålamod) lärde han sig mer om de olyckliga händelser som sker i Kina idag.

– Falun Gong historien lämnade ett särskilt djupt intryck. Vänliga människor som blir brutalt förföljda av KKP. En sådan hemsk tragedi är genom mästerlig koreografi förvandlad till konst. Jag tror att bara geniala koreografer kan skapa ett program som detta. Alla i publiken har olika trosuppfattningar, men den här föreställningen kan röra allas hjärtan och göra det svårt att hålla tårarna tillbaka. Av föreställningen lärde jag mig om Falun Gong, jag lärde mig om de förhållanden som olyckligtvis råder i Kina idag.

Epoch Times är sponsor till Divine Performing Arts. Gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>www.divineshows.se

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11262/