“Föreställningen är en fest för ögat, imponerande och underbar!”
Walter Bisig och hans fru var djupt imponerade. (Foto: Jason Wang, Epoch Times)


Artisterna i Shen Yun Performing Arts gladde den österrikiska publiken i Festspielhaus Bregenz med en traditionell kinesisk kulturell föreställning.

New York-baserade Shen Yun gav liv åt forntida kinesiska berättelser, vidarebefordrade genom folktradition, medan Shen Yuns orkester ackompanjerade föreställningen med vacker musik, på österländska och västerländska instrument.

Med rungande applåder tackade publiken artisterna genom hela föreställningen och gav stående ovationer och flera inrop innan ridån föll för sista gången.

Walter Bisig, ägare till ett byggföretag, och hans fru, fick först kännedom om Shen Yun genom ett flygblad med flickor i vackra kläder.

– Jag fascinerades av färgerna i flygbladet, dansarnas rörelseskildring på bilderna, och mest ville jag få uppleva en annan kultur, speciellt den kinesiska kulturen, förklarade han.

Han tyckte mycket om föreställningen.

– Mycket intressant. Man kan se vilken sorts tro de här människorna har. Mycket intressant.

Hans fru var av samma åsikt som sin man.

– En otrolig föreställning. Jag älskar den här sortens dans, eftersom rörelserna är så totalt annorlunda mot vad jag sett hittills.

Hon hänfördes av bakgrundsbilderna, vilka förstärkte intrycket och gav henne en närmare upplevelse av Kina.

Färgerna var som om de hade tryckts på hennes ögon.

– De underbara färgerna i bakgrunden. Jag kan bara upprepa att det verkligen var vackert.

Bisig var imponerad av allt han hade sett.

– Jag kan inte säga om jag tyckte något nummer var bättre än ett annat. Varje nummer utstrålar olika känslor.

De två numren ”Inget kan stoppa den gudomliga vägen” och ”Orubblig övertygelse” som berättar om förföljelsen av Falun Gong i Kina idag, berörde paret Bisigs hjärtan.

– Det som imponerade djupt på oss var konfliktsituationen, scenen med barnet. Vi blev djupt berörda av den scenen och på samma gång glada över att den här situationen presenterades för publiken. Det är mycket bra att det visas och inte göms undan. På det här sättet får folk höra om det på ett estetiskt och perfekt sätt, menar Bisig.

Hans fru förklarar att hon gärna vill ta upp föreställningens början.

– Vid föreställningens början sa jag ”Wow!”. Jag var så nyfiken på vad som skulle komma härnäst. Kolsyreisen som täckte scenen med en dimma och sedan dräkterna. Jag måste säga igen att allt jag tänkte var ”Wow!”. Jag gillade allting.

Bisig tänkte på bakgrunden.

– Varje gång bakgrunden försvann nära slutet på ett nummer, kunde jag inte tro mina ögon hur färgerna på dräkterna expanderade i färg mot den neutrala bakgrunden. Med den neutrala bakgrunden hamnade färgerna på dräkterna i fokus. Inte för att bilderna i bakgrunden inte är vackra, men jag tyckte om att se dräkterna mot en blank bakgrund.

Fru Bisig håller inte med helt och hållet:

– Jag gillade bakgrunden, eftersom den gjorde hela bilden komplett.

Hennes man håller med:

– Jag sa inte att det inte var bra. Jag sa bara att den blanka bakgrunden fick mig att se färgerna hos dräkterna i ett annat ljus och att det var vackert.

– Genialt, ett rikt innehåll, säger Fru Bisig.

Hon fortsätter med en annan tanke.

– Det påminner mig om erhun [ett tvåsträngat kinesiskt instrument] med sin varma ton. Jag kunde aldrig tro att den kunde spelas med en sådan snabbhet. Det var toppen. Mycket bra, verkligen mycket bra.

 

Huang Qin och Florian Godovits rapporterade.

På sin Europaturné kommer Shen Yun att framträda i 13 europeiska länder med 34 föreställningar mellan den 5:e mars och den 28:e april.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://sv.shenyunperformingarts.org/

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/32171/