Föreställning med många dimensioner
"Jag skulle önskat att min dotterdotter, som är intresserad av dans och musik, fick se föreställningen", sade Lennart Fahlén efter att ha sett Chinese Spectacular. (Foto: Yvonne Kleberg)


En imponerad Lennart Fahlén, tidigare universitetsadjunkt, såg på torsdagskvällen föreställningen i ett fullsatt Konsert & Kongress i Linköping.

– Ja det var fantastiskt, otroligt fint och vackert.

Lennart som under flera år undervisat i pedagogik vid Linköpings universitet kunde se paralleller mellan föreställningen och sitt yrke som pedagog.

– Här är ju alla ett team och pedagogik är ju något man sysslar med tillsammans med många andra. Det här är ett team som man verkligen ser har jobbat ihop sig väl och de gör en fantastisk föreställning, säger Lennart.

Det finns många nivåer i föreställningen menar han och utvecklar resonemanget;

– Vi ser ju en atmosfär som spelas upp. Jag tänker på dimensioner som vi normalt inte tänker på, som kineserna visar oss här i kväll. Det finns kanske inte mycket kvar av det i Kina idag, säger Lennart.

Han menar också att det finns en andlighet i föreställningen som kommer fram, och som inte liknar kristenheten som vi är vana vid.

– Det är ett högre väsen som vi har svårt för att fatta och ta tag i. Men det finns där. Vi måste tro på något och jag tycker inte att det är något fel i det, säger Lennart.