Före detta Yves Saint Laurent-modell: "I kväll insåg jag vad perfektion innebär"


Catherine Farcot, designer och före detta modell för Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy och dekoratör hos Pierre Balmain, besökte söndagen den 25 april Palais des Congrès de Paris för att uppleva New York-baserade Shen Yun Performing Arts presentation av Kinas gamla kultur och traditioner, genom klassisk kinesisk dans, sång och musik.

Farcot uppskattade den skönhet som Shen Yun frambringar genom de olika delarna av föreställningen och sade:

– Ikväll insåg jag vad perfektion är, vad skönhet är och vad sann professionalism är.

Hon förklarade hur hon i arbetet med kända modeskapare tidigare hade sett strävan efter perfektion och skönhet, och hon har försökt återskapa detta i sitt eget arbete som designer. Hon kände att artisterna i Shen Yun ”investerat sina hjärtan” i föreställningen.

– Det ger allt de har för att uppnå något som är mycket, mycket vackert.

Hon blev rörd av framförandet som skildrar dagens förföljelse av Falun Gong-utövare, en fridfull meditationsutövning i Kina idag.

– Alla olika nummer i föreställningen är mycket vackra, även de som hänvisar till förtrycket i Kina är mycket rörande, mycket mycket rörande, sade hon och fortsatte.

– Jag tycker särskilt att skönheten i varje person är absolut storslagen då varje kvinnlig dansare är vacker. Dessutom är de graciösa och dräkterna är vackra i sig själv. Men i stort är det professionalismen, det vill säga glädjen av att återge perfektion med ett leende, trots ansträngningen.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34449/