Före detta miljonär hoppar av det kinesiska kommunistpartiet
Petitionären Zhou Guangfu från Chongqing. (Epoch Times)


Zhou Guangfu, tidigare miljonär i staden Chongqing, greps och häktades samt fick utan laglig grund sina tillhörigheter konfiskerade av myndigheter. Under interneringen har han förflyttats mellan åtta olika fängelser där han blivit utsatt för olika former av tortyr. Efter frisläppandet jagas och trakasseras han fortfarande av polis. Zhou, som numera är hemlös, meddelade den 22 februari i år att han trätt ur det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och alla dess underorganisationer.

– KKP skadar, mobbar och utpressar folk. Som ett offer meddelar jag klart och tydligt mitt avståndstagande från kommunistiska ungdomsbrigaden och de unga pionjärerna, sade Zhou.

Zhou startade ett företag 1985. Han använde sin kunskap om metaller och gjorde sig en förmögenhet genom att omvandla avfall till användbart material. Under flera år var han den rikaste mannen i Chongqing.

Den 24 september 1991 dömde dock Folkets domstol i Beipei-distriktet Zhou till 12 års fängelse för att ha ”konspirerat mot regeringen” och ”sålt illegalt material”. Alla hans tillgångar, vilka uppgick till 1 180 743 yuan, beslagtogs.

Zhou förflyttade till sju olika fängelser innan han kom till Xinjiang-fängelset i Aksu, i regionen känd som Xinjiang. Där tillbringade han större delen av sitt fängelsestraff. Han tvingades till tvångsarbete under hela vistelsen. Vid vissa tillfällen tvingades han stå uppbänd i 90 graders vinkel, stående vid ett hörn. Andra gånger klädde vakter av honom kläderna och utsatte honom för sexuella övergrepp. I en intervju med Epoch Times delar han med sig av sin skakande berättelse där kinesiska myndigheter utsatte honom för hemsk behandling.

– De tvingade mig att sitta på en stol med mina ben sträckta utåt och beordrade en annan fånge att hoppa på mina ben i några timmar. De slog mig om jag rörde på mig, sade han.

– Vår middag bestod av korngröt med majsbröd och små bitar av saltade pickles vid 22-tiden. Jag var tvungen att hitta bomullsfrukt, grodor och gräsrötter för att stilla min hunger när ingen såg mig, när jag arbetade. Att hitta ett skal av en bit vattenmelon som vakter slängt bort blev lyx, minns Zhou.

En gång såg han hur vakterna tvingade en annan fånge att naken gå ner på knä i snön. De använde hela tiden varm ånga på hans ansikte. Två timmar senare kom kylan in i benmärgen på honom och fången blev permanent handikappad. Man kunde emellertid inte se några synliga skador på honom.

Enligt Zhou trakasserade vakterna regelbundet fångarna sexuellt genom att peta på deras genitalier med en tandpetare eller chocka dem en elektrisk batong. En dag, efter att hans fru hade besökt honom, följde vakterna henne tillbaka till hotellet. Hon kunde inte smita ifrån dem. I normala fall, om familjemedlemmarna inte följde vakternas önskan, kunde fången bli antingen torterade eller dödad.

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/12896/