Före detta kommunistpartichef i prostitutionsskandal


Mi Fengjun, före detta kommunistpartichef i staden Changchun och före detta vice chef för Jilins provinsiella kongress ständiga kommitté, greps när han besökte prostituerade på ett hotell i Changchun. Mi Fengjun är den högst rankade av de partitjänstemän som granskas i Jilinprovinsen.

Mi Fengjun, som är inblandad i två större fall av förskingring och mutbrott är också ansvarig för brutal förföljelse av Falun Gong-utövare i Changchun när han var sekreterare för stadens partikommitté.

Enligt media i Kina hade Mi bibehållit sin position genom att muta högre tjänstemän. Han gjorde sig själv otillgänglig när han efterfrågades av partiets disciplininspektion. Slutligen lyckades disciplininspektionen och Jilinprovinsens förenade antikorruptionsbyrå spåra hans mobiltelefon och gripa honom i två prostituerades närvaro. Ett vittne identifierade Mi som en frekvent gäst på hotellet och sade att han träffat över 100 prostituerade där.

Mi Fengjun har tjänstgjort i Jilinprovinsen i 17 år. Fallet uppdagades inom tre månader efter att han gått i pension. Övriga iblandade i fallet är Tian Zhong, före detta biträdande partichef i Changchun; Li Xu, ordförande för Northeast Securities samt flera högt uppsatta personer inom affärsvärlden.

Under sin tid i Jilinprovinsen har Mi varit misstänkt för inblandning i korruption många gånger. Det anses att anledningen till att han inte åtalats tidigare är att hans svärfar är nära vän med Kinas förre ledare Jiang Zemin och Wang Yunkun, Jilinprovinsens partichef.

Hemsidan Minghui har dessutom dokumenterat hur Mi sedan den 20 juli följt Jiang Zemins order och utfört den olagliga och brutala förföljelsen av Falun Gong-utövare under sin tid som sekreterare för Changchuns partikommitté.

Det anses att Mis fall kommer att leda till att fler korrupta tjänstemän avslöjas.

Mi Fengjun tillhör den etniska gruppen Hui och föddes i augusti 1942. Han tog examen vid Jilins teknologiska universitet. 1984 var han biträdande chef för Jilins provinsiella utvecklings- och planeringskommission. I mars 1991 befordrades han till borgmästare i Changchun. I juni 1995 blev han medlem av Jilinprovinsens ständiga partikommitté och blev sekreterare för Changchuns kommunala partikommitté. I januari 2001 utsågs han till chef för stadens folkkongress. Han var förste biträdande chef för nationella folkkongressen för Jilinprovinsen från januari 2003 till januari 2008.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/former-ccp-party-chief-prostitute-scandal-1245.html