Före detta kinesisk partitjänsteman får flyktingstatus
Jia Jia vid ett offentligt möte om att hoppa av kinesiska kommunistpartiet. (Foto: The Epoch Times)


Jia Jia, före detta ordförande för Shanxi Provincial Association of Scientists and Technology Experts gavs officiell FN-flyktingstatus den 25 september.

Jia Jia meddelade sitt avhopp från kinesiska kommunistpartiet när han besökte Taiwan med en turistgrupp. Han vittnade om den massiva våg av avhopp från kommunistpartiet i Kina efter det att ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” publicerats. Han bekräftade även att tjänstemän på olika nivåer, kadrer, soldater och medborgare var fast beslutna att lämna kommunistpartiet eftersom dess tyranniska styre visat partiets natur.

Jia Jia sade att han är tacksam för att FN gett honom flyktingstatus. Han ser detta som ett stöd för honom och de kinesiska medborgarna. Han sade att hans dröm är att förverkliga demokrati i Kina och sedan återvända.

Under året som gått har Jia Jia tvingats dra runt i olika asiatiska länder, ständigt förföljd av kinesiska regimens specialagenter. Vid tre tillfällen var han nära att skickas tillbaka till Kina.

Jia sade att det fakum att han fått flyktingstatus innebär att FN:s flyktingkommissariat vann kriget mot det illvilliga kommunistpartiet.

Han sade vidare:

– Kommunistregimen i Kina kommer kollapsa under Hu-Wen-regimen (Hu Jintao och Wen Jiabao). Nedräkningen till OS 2008 är nedräkningen till partiets undergång.

Han uppmanade Hu och Wen att leda de kinesiska medborgarna att lämna kommunistpartiet och ge hopp till landet.

Jia Jia tackade alla de som hjälpt honom tidigare:

– Jag tackar Falun Gong-utövare, kineser i och utanför Kina och människorättsförkämpar för deras hjälp och stöd. Jag tackar världens alla demokratiska länder. Jag vill även tacka FN:s flyktingkommissariat för att de står på rättvisans sida. Att jag tillerkänts denna status visar FN:s stöd för det kinesiska folket och för demokrati i världen.

Översatt från version