Före detta ”hovskald” upplever ”en känsla av gudomlighet”
Professor Cyril Dabydeen, framstående författare, lärare och före detta ”hovskald” i Ottawa, vid Shen Yun Performing Arts premiärföreställning vid National Arts Centre i Ottawa den 10:e januari 2010. (Foto: Samira Bouaou/Epoch Times)


Professor Cyril Dabydeen, som har sett Shen Yun Performing Arts flera gånger säger att varje gång han ser föreställningen ”kommer något nytt in i själen”. I pausen på Shen Yuns utsålda premiär i Ottawa på söndagseftermiddagen sa den framstående författaren, läraren och före detta ”hovskalden” i Ottawa, att han kände sig upphöjd.  

– Hittills är det som så fint kommer till mig en känsla av gudomlighet, den gudomliga andan och 5000 år av kinesisk kultur och dess essens, sopranens och tenorens sång och självklart den vackra dansen som vi ser på scenen. Det är så överväldigande, så underbart vackert. 

Andra i Ottawapubliken verkar dela hans entusiasm. Den fullsatta lokalen gav stående ovationer och ståplatserna som i normala fall blir tillgängliga först en halvtimme före en föreställning var slutsålda långt i förväg. 

Professor Dabydeen berättar att på tidigare föreställningar med Shen Yun var han mer medveten om rikedomen hos den kinesiska kulturen. Men den här gången ”är det som jag har upplevt som vackrast känslan av gudomlighet, den himmelska själen i oss alla, den känner jag nu mer kraftfullt än tidigare… Nu kommer det som är finare till mig, det hela mer är utbroderat”.  

– I januari år 2010 har man förnimmelsen av det gudomliga, den där andan av skönhet som tar oss till en högre existensnivå, det är det som kommer till mig på ett underbart sätt.”

Vidare säger han att han hoppas att andra i publiken också upplever samma känsla av att berikas av föreställningen. Sedan nämner han två nummer som han uppskattade speciellt. 

– Vårblommorna (Yellow Blossoms) och broderidansen (Elegant Embroidery), de berikar mig så mycket personligen och jag hoppas att det är likadant för de andra i publiken…

Med det materialistiska kanadensiska samhället i åtanke, säger han att han även hoppas att föreställningen ”verkligen ska förändra vår ande, vidga vår ande” och hjälpa folk att uppskatta ”de fina traditionerna hos den kinesiska civilisationen och de kinesiska invandrarna och folk med kinesisk bakgrund som är kanadensare”.

Professor Dabydeen lovordade den bredd och variationsrikedom hos av kinesisk kultur som Shen Yun presenterar, både i musik- och dansrepertoarerna. ”[Shen Yun erbjuder] den verkliga rikedomen hos den kinesiska kulturen.”

– Jag vill personligen tacka det kinesiska samhället och rikedomen hos våra kineser i Kanada.”

Han säger att han vill att ”Kanadas premiärminister och hela kabinettet”, ska se Shen Yun ”eftersom det i varje föreställning finns människor av hög kaliber.”

De stora konstnärliga traditionerna som porträtteras i föreställningen ”plus det gudomliga smälte allt ihop så vackert”, säger han och tillägger att ”känslan av det gudomliga upphöjda”, av det som är bortom det jordiska, är det som gör oss mänskliga. 

Föreställningen är ”vacker, den är berikande, den är otrolig, den utgör essensen”, sammanfattar han.

NTDTV och Cindy Chan från The Epoch Times rapporterade.

Efter ytterligare två föreställningar i Ottawa reser Shen Yun Performing Arts vidare till Montreal där de ska framträda på Place Des Arts 15-17 januari.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. 
För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27777/