Före detta balettdansare: Shen Yuns rörelser är nästan omöjliga
Lisa Bailey med sin farbror, Petros Chrysafides, fick uppleva Shen Yuns föreställning i Rochester N.Y, USA, på Rochester Auditorium Theatre den 19:e februari. (Foto: Matthew Little/Epoch Times)


Ute var det dåligt väder, men med värmande scener från det forna Kina gav Shen Yun Performing Arts publiken en vacker föreställning i Rochester Auditorium Theatre den 19:e februari.

Medan vindstötarna och en lättare snöby slog mot gatorna utanför, framförde New York-baserade Shen Yun den första av två föreställningar i den historiska lokalen.

Med de bästa artisterna inom klassisk kinesisk dans ger Shen Yun nytt liv åt legendariska figurer ur den kinesiska litteraturen såväl som åt olika folkdanser från Kinas mångfald av folkgrupper.

Dansarna ackompanjeras av en unik orkester som kombinerar klassiska kinesiska och västerländska instrument, samt en animerad bakgrund som ger varje framträdande en ny omgivning som ibland interagerar med dansarna på scenen.

Petros Chrysafides har tidigare varit professionell balettdansare, men är nu pensionerad. Han blev imponerad av dansarna med sina hopp och volter, och av hur synkroniserade de var.

– Dansen är bra… Det där kräver väldigt mycket träning. Det svåra är att få en grupp av den storleken att röra sig unisont, det är verkligen svårt, väldigt svårt, sade han i pausen.

Chrysafides berättade att han lärt sig under sin tid som dansare att en del av de rörelser som de utförde var oerhört svåra att klara av.

– Att sträcka ut benen, när man står på ett ben och går upp i split, det är nästan omöjligt. Det är väldigt, väldigt svårt att göra.

Chrysafides sade att när han såg dansarna, blev han påmind om hur han vaknat upp efter sin första veckas danslektioner utan att kunna röra sig.

– Jag var tvungen att rulla ur sängen, eftersom musklerna var så stela. Det var muskler som jag inte brukade använda. Efter det fortsatte jag att gå på danslektionerna och det kändes underbart, så det är verkligen bra.

Han nämnde också att när han såg artisterna kom han ihåg hur det kändes att må så bra.

– Jag uppskattar verkligen det de gör.

Chrysafides tyckte också om musiken, som han tyckte kändes mycket rogivande. Hans brorsdotter Lisa Bailey, som arbetar på ett försäkringsbolag, höll med.

– Det känns väldigt lugnande, jag tyckte verkligen om det. Det är också mycket annorlunda.

Lisa Bailey tycker mycket om balett och sade att hon hade förväntat sig att dansen skulle vara mer lik sådant hon sett tidigare, men blev överraskad av skillnaderna.

– Föreställningen är verkligen bra. Det var inte alls vad jag hade väntat mig… Det är väldigt annorlunda och jag gillar det.

– Det gör att man uppskattar dansen från en annan kultur, sade hon.

– Det är väldigt vackert, jag tycker verkligen om det.

Shen Yuns Performing Arts Europaturné börjar i Frankfurt med föreställningar den 26 och den 27 februari.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

The Epoch Times is a proud sponsor of Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51588/