Flyktingarna har kommit till München
Många av flyktingarna som fastnat i Ungern har nu kommit till München med tåg. Under helgen anlände omkring 20 000 och fler är på väg. Foto: Bernd Settnik /Getty Image


Tiotusentals flyktingar anländer nu till München i Tyskland, efter att de fått resa in från Ungern. Det stora antalet har fått Bayerns ledare att be om hjälp från regeringen. Bemötandet i Tyskland har i stort sett varit vänligt, men det har förekommit bränder på asylboenden, enligt mediarapporter.

Efter att Tysklands förbundskansler Angela Merkel lovat flyktingarna som fastnat i Ungern att resa in i Tyskland, kom omkring 20 000 flyktingar till München. Under dagen förväntas 10 000 till anlända, rapporterar Dagens Eko.

Nu vädjar Bayerns ledare, Horst Zeehofer, till regeringen om hjälp. Han säger att Bayern inte kan ta emot ”nästan alla migranter i världen”.

– Inget samhälle kan ensamt ta emot hur många flyktingar som helst. Övriga Tyskland och andra Europeiska länder måste hjälpa till, säger Zeehofer.

Vänligt bemötta

Överlag har de nyanlända migranterna mötts av en leende och välvilligt inställd allmänhet på landets järnvägsstationer. Men på två olika asylboenden i andra delar av landet har det utbrutit bränder, rapporterar BBC.

Fem personer skadades i branden på söndagnatten, som startade av okänd anledning på asylboendet i Rottenburg i Baden-Württemberg. En brand på asylboendet i Ebeleben betecknas som mordbrand med politiska motiv.

Den tyska koalitionsregeringen enades i natt att avsätta 6 miljarder euro (cirka 55 miljarder kronor) för att ta emot och integrera flyktingar i det tyska samhället.