Flygbolagschef: ”Moraliska värden skulle göra en skillnad”
- De låter dig vara ledig och sätter dig i en bubbla där du får tid att uppskatta det du har framför dig, säger Dominguez, chef för ett schweizisk flygbolag. (Foto: NTDTV)


Damien Dominguez, chef för ett schweiziskt flygbolag, var förbluffad över Shen Yun Performing Arts show, som gavs den 29 september på Theatre de Leman i Genève.

– Det är första gången jag ser den här föreställningen. Jag är riktigt glad, och även förbluffad över vad vi har sett här i kväll, sade Dominguez.

Han berördes av de höga värderingarna i dans- och musiknumren som porträtterade Kinas 5000-åriga traditionella kultur.

– Som chef på ett företag utsätts man för mycket påtryckning inom affärslivet. Att ta ett steg tillbaka så här, även om det bara är för en kväll, ger oss möjlighet att reflektera.

Dominguez funderade hur ledningens beslut påverkat medmänniskor och förstår nu att moraliska värden skulle göra en skillnad när man planerar affärer.

– Man upplever hela showen, man är med i showen och man är helt hänförd. De låter dig vara ledig och sätter dig i en bubbla där du får tid att uppskatta det du har inför dig.

– Jag tycker det är en annorlunda upplevelse, en show som ökar medvetenheten om de mänskliga värdena.

I ett nummer, Himlen väntar oss trots förföljelse, torteras en far till döds för sin andliga tro och han lämnar bakom sig en förtvivlad hustru och dotter.

– Känslan av detta, särskilt den lilla flickan, är underbar och har gjort [bestående] intryck på oss.

Historien vittnar om ett gammalt kinesiskt ordspråk att goda kommer att belönas och onda bestraffas, även om inte i detta liv.

– Den mänskliga moralen förs på något sätt tillbaka till centrala av allt, även om det bara är för en kväll. Enligt min mening, tillåter den vissa människor att ändra sig … kanske inte i grund och botten, men även om det bara är fem eller tio procent, har en viss del förändrats. Det här är en erfarenhet som man måste dela med sig till fler människor.

NTDTV, mediapartner till The Epoch Times, har medverkat i artikeln.

Epoch Times är sponsorer för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23317/