Flushing: Stort polispådrag håller våldet i schack
Polisen arresterar en störande person. (Foto: Epoch Times)


Det tillsattes ett stort polispådrag när attackerna mot Falun Gong-utövare i Flushing, New York, gick in på den tolfte dagen.

Platsen var relativt lugn jämfört med föregående dagar men ett tiotal personer som tidigare setts provocera fram tumult höll sig iögonfallande nära Falun Gong-utövarnas manifestation.

Manifestationen var ämnad att informera samhället om att allt fler väljer att lämna det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess relaterade organisationer. Många av deltagarna vid aktiviteten är kopplade till Lämna KKP:s servicecenter i Flushing, vilket har opererat i området de senaste fyra åren. Det är första gången som servicecentret och dess engagerade utsatts för attacker. Sedan 17 maj har åtminstone sex personer ur mobben arresterats.

Åtskilliga små utbrott inträffade då personer ur mobben skrek åt Falun Gong-utövarna, men inga fysiska våldsamheter inrapporterades under dagen.

Lämna KKP i Flushing har, under de fyra år som gått sedan den grundlades, varit en fridfull aktion, men scenerna som utspelats sedan 17 maj har förändrat den bilden. Stora pro-kommunistiska folkmassor har samlats för att protestera mot manifestationen. I dagsläget har drygt 37 miljoner kineser lämnat partiet och dess relaterade organisationer.