Flushing: Servicecentral för "Lämna KKP" återupprättad efter attackerna
Med invånarnas och polisens stöd återvände Lämna KKP:s servicecenter till sin ursprungliga plats framför biblioteket i Flushing. (Foto: Zhiqing/ Epoch Times)


Efter två och en halv vecka återgick Lämna KKP:s servicecenter till sina vanliga rutiner. Med lokalbefolkningens och polisens hjälp är de tillbaka på sin ursprungliga plats framför biblioteket i stadsdelen Flushing, New York. Dessutom har centret uppfört ytterligare fyra nya stationer i området.

För drygt två veckor sedan och fram tills nu har inhyrda angripare, organiserade av Kinas konsulat i New York, omringat servicecentrets volontärer i ett försök att driva dem ut ur Flushing. På inrådan av lokal polis flyttades centret temporärt, för att skydda sin personal.

I förrgår återgick centret till sina vanliga aktiviteter. Över 20 poliser kom dit samma morgon för att försäkra sig om att allt stod rätt till. De stationerades tillsammans med sina fordon på platsen. En av poliserna berättade för Epoch Times att deras uppgift var att skydda Falun Gong-utövarna från ytterligare övergrepp.

Ett fåtal av dem som deltagit i övergreppen tidigare var fortfarande närvarande men kom inte nära volontärernas manifestation.

Enligt servicecentrets samordnare, Yi Rong, har polisen sedan oroligheterna startade 17 maj förvisat dem till en temporär plats bakom biblioteket för att säkra deras trygghet. Men det kinesiska konsulatet fortsatte att organisera utlandskinesiska studenter och lokala kinesiska ligister för att förolämpa och ställa till problem på andra sidan gatan. Polisen körde snabbt iväg dem.

– Vi är övertygade om att alla kommer att förstå KKP:s ondsinta natur genom de här händelserna i Flushing. Snart kommer det att komma en våg av opposition mot förföljelsen av Falun Gong-utövare och mot det kinesiska kommunistpartiet, menade Yi.

Chen från staden Fuzhou i Kina kom förbi servicecentret i förrgår morse. Hon sade att hon aldrig ägnat centret någon uppmärksamhet, men att hon nu är glad över att ta avstånd ifrån ungdomspartiet.

En av bibliotekets anställda var mycket glad och välkomnade centrets återkomst.

– Falun Gong har varit här i åtskilliga år. I början fick de inte så mycket uppmärksamhet men fler och fler kom, berättade han för Epoch Times. Han tror att KKP organiserat attackerna men att det lett till att människor blivit mer medvetna om servicecentret.

En hårfrisörska berättade att hon kommit till USA från Fujianprovinsen i Kina för fem år sedan.

– Nu känner jag mig trygg. De där ligisterna såg ut som om de var knutna till maffian. Deras trakasserier var hotfulla även för oss. Deras senaste störanden har gjort allmänheten orolig, vi känner oss nervösa. Falun Gong-utövare är verkligen modiga, de använde den här möjligheten till att gräva fram de där onda nätverken; det är bra för oss alla, sade hon.

Centrets återkomst har även väckt Flushings västerlänningars uppmärksamhet. Oscar Vanegas, ingenjör som bott i USA i mer än 35 år, sade till Epoch Times att han var glad att se centret på sin riktiga plats.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-4/71417.html