Flushing: Polis och Falun Gong-utövare i samtal kring medborgerliga rättigheter
Xiaohua Du, människorättsåklagaren Norman Siegel, Erping Zhang och Gail Rachlin träffade representanter från New Yorks polisdepartement för att diskutera Falun Gong-utövarnas medborgerliga rättigheter, efter den av KKP organiserade mobben i Flushing. (Foto: Joshua Philipp/ Epoch Times)


Efter de verbala och fysiska angrepp som riktats direkt mot Falun Gong-utövare i New Yorks kinakvarter, Flushing, de senaste veckorna, mötte Falun Gong-utövare representanter från New Yorks polisdepartement (NYPD) för att diskutera sina rättigheter.

I sällskap av advokaten Norman Siegel träffade tre talespersoner för Falun Gong New Yorkpolisens vice kommissionär för lagfrågor, Andrew Schaffer, och två av hans åklagare, för att diskutera deras rättigheter enligt USA:s konstitution.

Mötet handlade om den organiserade mobben i Flushing som riktat fysiska och verbala attacker mot Falun Gong-utövare, volontärer för servicecentret Lämna KKP och reportrar för Epoch Times.

– Jag skulle karaktärisera mötet som seriöst och positivt. Positivt på så vis att de erkände vårt klagomål om att deras första tillägg (till USA:s konstitution) inte respekterats och skyddats. De sade att de i framtiden kommer att respektera och skydda rättigheterna i det första tillägget, säger Siegel.

Han berättar att de visade en fem minuters videoupptagning om vad som försiggått i Flushing i maj 2008.

– De tre tjänstemännen från polisdepartementet tittade på den, observerade den, och jag tror att det var en allmän enighet i rummet kring att det som visades på videofilmen och det som inträffade, vad jag tror 20 maj 2008, är oacceptabelt och att något sådant inte kan eller får hända någonsin igen. Vice kommissionären bekräftade att det är polisdepartementets plikt att skydda Falun Gongs rätt att hålla en fredlig protest i Flushing, Chinatown, och i hela New York, berättar Siegel.

Det första tillägget till USA:s konstitution garanterar yttrandefrihet, press-, förenings- och religionsfrihet för alla i USA.

– Det här är fundamentala principer i det amerikanska samhället. Det är principer som fungerar som hörnstenar för hur vi lever och fungerar i New York, menar Siegel.

Han fortsätter:

– För vem som helst i staden, inklusive stadsdelen Flushing, som inte respekterar dessa principer måste förstå att detta är icke-amerikanskt. Idag redogjorde polisdepartementet för sina förpliktelser, och personer som inte respekterar de fundamentala rättigheterna kommer att bli varnade om att ifall de stör rent fysiskt, trakasserar människor, eller stjäl människors egendom så kommer de att ställas inför rättsliga åtgärder.

En av Falun Gongs talespersoner, Gail Rachlin, som deltog på mötet med polisdepartementet säger:

– Som amerikan tycker jag att det är chockerande, att detta kan inträffa på vår bakgård. Vilka tror de att de är? Tror Peking att de kan komma hit och infiltrera vårt samhälle? Vi har lagar och regler och nu står polisen till fullo bakom oss för att värna om våra rättigheter.

Epoch Times tidigare rapporter i ämnet visar scener som våldsamma mobber, hatbrott och andra former av attacker som kinesiska pro-kommunistiska grupper utfört. Epoch Times har även rapporterat om ett inspelat telefonsamtal med den kinesiske generalkonsuln Peng Keyu, som medger att han uppmuntrat till mobbens attacker.

Rapporterna har även redogjort för hur den kinesiska regimen spridit hat bland kineser genom sina statskontrollerade medier i USA och i Kina, genom att sända nyheter med falska anklagelser om att Falun Gong-utövare hindrat donationer att nå fram till jordbävningens offer i Sichuanprovinsen.

Falun Gongs talesman Erping Zhang sade:

– Det som händer i Flushing var en typisk störningsform för KKP, men nu används den på USA:s mark. Det resulterade i våld och förtal. Detta är ett typiskt hatbrott eftersom Falun Gong-utövare attackeras och förolämpas på grund av sin andliga övertygelse. Det är ett brott emot deras konstitutionella rättigheter.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-6/71526.html