Flushing: Gamla taktiker på ny plats
Samma typ av angrepp som skett i New Yorks China Town lär förberedas på flera andra kinesiska konsulat runt om i världen. (Foto: The Epoch Times)


Två veckor efter att det kinesiska konsulatet initierade attackerna mot Falun Gong-utövare i Flushing, New York, förändras lokalinvånarnas attityder. Efter att ha betraktat händelserna från åskådarplats förfäras de nu över ligisternas och mobbens beteende.

Kontrasten mellan den våldsamma mobben och Falun Gong-utövarnas fridfulla motstånd gör det svårt att fortsätta angreppen, så angriparna har tillgripit en gammal kommunisttaktik.

När Falun Gong-utövarna höll manifestation i Flushing den sista maj hade åtskilliga kineser klätt sig i gula T-shirts och låtsades vara Falun Gong-utövare. De sågs i närheten av manifestationen, de uppgav falskeligen att de var Falun Gong-utövare och gjorde uttalanden som att ”det kinesiska folket förtjänade jordbävningen i Sichuan som vedergällning” och att ”jordbävningsoffren dog på grund av sin karma”. Bedragarna sprang sin väg när deras plan exponerades.

Den kommande årsdagen för massakern på Himmelska fridens torg borde vara en påminnelse – kommunisterna använde samma taktik för 19 år sedan.

Före massakern 4 juni 1989 tillsatte KKP ett stort antal spioner och hemliga poliser att infiltrerar demokratirörelsen i Peking. Våldsamma ligister slog sönder militärfordon, stal vapen och brände till och med två soldaters döda kroppar. Videoinspelningen av deras våld har använts för att hjärntvätta kineserna till att acceptera militära övergrepp som ett nödvändigt nedslag.

En sådan taktik är måhända effektiv när den används i en miljö där staten kontrollerar all media, och där all utgående information hindras. Majoriteten av kineserna tror på vad regimen sagt till dem: att inga studenter dödades av militären. De tror att åtskilliga soldater dödades av mobbar då de försökte kuva studentupploppen.

Enligt Falun Gong-utövare finns det för närvarande bluffutövare som håller upp banderoller vilka ger uttryck för anti-kinesiska känslor som att ”landet självt kommer att förstöras av himlen”. De banderoller som Falun Gong-utövare normalt håller upp gör skillnad på kommunistpartiet och den kinesiska nationen: ”Himlen kommer att utplåna det kinesiska kommunistpartiet.” På det kinesiska språket är skillnaden mellan de två texterna bara ett ord.

Att låtsas vara en Falun Gong-sympatisör eller en före detta utövare är ytterligare ett trick. Spionerna sprider rykten bland utlandskineser genom regimkontrollerade kanaler: kinesiska studenter och e-postlistor för forskare, utländsk kinesisk media, utländska kinesföreningar och internetforum. Deras gemensamma ton är: ”Jag hade sympati för Falun Gong förut, men…” och sedan fyller de på med en av de otaliga lögner som KKP har spridit.

En före detta spion som inte vill uppge sitt namn avslöjade för Epoch Times att tricket som beskrivits ovan rekommenderades i regimens ”Interna träningsklass” eftersom det är väldigt effektivt för att förvirra allmänheten.

– Det är ganska lätt att skilja ut dessa personer eftersom de inte vet så mycket om Falun Gong. De lyder bara order; därför talar de alla på samma sätt menar den före detta spionen.

En källa inne i Kina avslöjade för Epoch Times att det som hände i Flushing bara är en liten del av den stora plan Zhou Yongkang, chef för regimens spionsystem, har. Syftet är att slå två flugor i en smäll: att avleda människors uppmärksamhet från huruvida regimen kände till att skalvet i Sichuan skulle inträffa men misslyckades med att varna allmänheten, samt att väcka hat mot Falun Gong och media som stödjer Falun Gong, till exempel Epoch Times.

Källan uppger även att regimen för närvarande testar planen i New York. Är resultatet lyckosamt kommer planen att utföras på andra platser. Nästan alla kinesiska ambassader och konsulat i Japan, Storbritannien, Kanada och andra länder förbereder sig för denna uppgift.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-3/71354.html