Flerfaldiga vinnare av Tony Awards lovordade Shen Yun
Stewart F. Lane såg Shen Yun Performing Arts föreställning på David H Koch Theater, Lincoln Center, i New York, och förtjustes av upplevelsen. (Foto: Courtesy of NTD Television)


De framstående producenterna Bonnie Comley och Stewart F Lane kom nyligen till Shen Yun Performing Arts föreställning på David H Koch Theater, Lincoln Center, i New York och blev förtjusta över upplevelsen.

– Det är en helt fantastisk upplevelse! Jag menar, berättelserna är spännande, dansen är mycket professionell och dräkterna är vackra, sade den sexfaldige vinnaren av Tony Awards. Han tillade att han var imponerad av föreställningens blandning av grafik och dans:

– Den är riktigt spännande att titta på. Mycket inspirerande.

Stewart F Lanes hustru Bonnie Comley är vice vd på Stellar Productions International Inc, trefaldig vinnare av Tony Awards, producent, författare och artist. Även hon imponerades och överraskades av den smidiga blandningen av modern teknologi och dansföreställning.

Först var hon orolig hur Kinas 5000-åriga gamla kultur skulle kunna gestaltas genom moderna medier och var rädd för att detta kanske skulle försämra föreställningen, men som hon sade:

– Det gjorde den inte alls! Den förstärktes faktiskt, det var häpnadsväckande. Grafiken! Animationen bakom, det var verkligen så fantastiskt! Så bra gjord!

Vare sig det är heliga salar, forntida trädgårdar eller himmelska scener, skapar Shen Yuns digitala bakgrundsskärm livfulla animerade miljöer och förlänger scenen, engagerar publiken i handlingen och låter den resa till en annan tid och plats i Kinas uråldriga förflutna.

– Både min man och jag älskade det där, att det smälter så bra ihop och ger berättelserna liv, sade Bonnie Comley.

Maken nämnde att han särskilt uppskattade dansen som kallades The Fable of the Magic Brush, som berättar en saga om en ung målare som blir vän med en mystisk jungfru och försvarar henne mot ett gäng busar.  Av tacksamhet ger hon honom en magisk borste som förvandlar allt han målar till verklighet. Den godhjärtade konstnären använder den magiska borsten till goda saker i byn men giriga busar kläcker en plan för att stjäla borsten. När de väl får tag i den upptäcker de att borsten inte lyder ett orent hjärta.

– Jag tyckte den visade kombinationen dans, musik och grafik tillsammans. Jag tänkte, wow! Precis när jag såg på den fick jag idéer, såg möjligheter… det är spännande, sade Stewart F Lane.

Frun älskade dansen Sleeves of Grace som för tankarna till den milda vårvindens bris. Jungfruarna bar klänningar med förlängda silkesärmar som i dansen skapade mönster i luften.

– Jag tyckte att det var verkligen vackert, sade Comley, som också beundrade hur lätt dansarna rörde sig och deras skicklighet att använda de långa ärmarna. 

– Dansen är vacker, produktionens värden är helt enorma. Med så många dansare, så många talangfulla dansare, det är verkligen stort! Vi har haft en underbar kväll, sammanfattade Bonnie Comley deras upplevelse av föreställningen.

NTD Television och Kati Vereshaka rapporterade. 

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra danskompanier som uppträder samtidigt runt om i världen. Shen Yun kommer under sin Europaturné till Stockholm, Cirkus, 4-7 april 2015

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.