Flera dödsoffer vid explosion i Cangzhou
En dödlig explosion inträffade runt 13.30 i fredags på TDI-kontoret, en arbetsplats tilhörande ChemChina Dahua Group. (Foto: Epoch Times)


En allvarlig explosion inträffade runt halvtvå-tiden i fredags på TDI-kontoret, en arbetsplats tillhörande ChemChina Dahua Group, i staden Cangzhou i Hebeiprovinsen.

Explosionen krossade fönstren på närliggande verkstäder. Många dog eller förgiftades. TDI-kontoret har stängts och vatten och el har stängts av. Fler än 2000 personer som bor i närheten har evakuerats och vägar som leder till explosionsplatsen är avstängda.

Enligt vittnen fanns specialutrustade brandbilar från en annan stad på platsen, vilket vanligen tyder på att olyckan är mycket allvarlig.

En initierad källa avslöjar att fler än 20 döda hittills påträffats, men att officiell media bara medgivit ett dödsfall. Enligt en lokal taxichaufför är dödssiffran ännu högre. Orsaken till olyckan är ännu inte känd.

Det officiella namnet på platsen där explosionen skedde är TDI Co Ltd, men det är även inofficiellt känt som ”arbetsplatsen där det kommer att smälla”.

Eftersom giftiga ämnen var involverade i explosionen har myndigheterna i Cangzhou ordnat bussar för att ta invånarna i de närliggande områdena därifrån.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/news/7-5-12/55218.html