Fler jobb om Löfven får bestämma
Stefan Löfven debuterade som förstamajtalare i partiledarrollen. (Foto: Susanne Willgren/ Epoch Times Sverige)Stefan Löfven debuterade som förstamajtalare i partiledarrollen. (Foto: Susanne Willgren/ Epoch Times Sverige)

Stefan Löfven debuterade som förstamajtalare i partiledarrollen. (Foto: Susanne Willgren/ Epoch Times Sverige)

Med en och annan paj kastad mot den sittande regeringen talade Socialdemokraternas Stefan Löfven främst om sysselsättning i sitt första förstamajtal som partiordförande.

– Vi nöjer oss inte, vi slutar inte förrän alla arbetsföra människor kan säga det enkla: ”I dag går jag till jobbet”, sade Löfven.

Runt 15 000 människor hade samlats på Götaplatsen i Göteborg efter årets förstamajtåg.

Löfven lade lite extra fokus på ungdomsarbetslösheten och skyllde den på regeringen.

– Idag är 147 000 unga människor arbetslösa. Om vi skulle ställa dem på en rad härifrån och söderut skulle den sista stå i Varberg och stampa. Det är en skrämmande bild som visar att regeringens politik är ett misslyckande, sade han.

Han tillade att det inte är något fel på ungdomarna, utan felet ligger i den förda politiken. Han tror att det som unga mest av allt vill ha är ett jobb.


Götaplatsen var välfylld när klockan närmade sig halv fem på eftermiddagen den första maj 2012. (Foto: Susanne Willgren/ Epoch Times Sverige)

Götaplatsen var välfylld när klockan närmade sig halv fem på eftermiddagen den första maj 2012. (Foto: Susanne Willgren/ Epoch Times Sverige)

För att skapa fler jobb vill Socialdemokraterna stärka tre områden: stabila offentliga finanser, att öka efterfrågan med starkare innovationspolitik och utbildning. Löfven ser positivt på Socialdemokraternas framtid och satsar på valseger i nästa val.

– Nu fortsätter vi med att utveckla vår politik. När vi gör det vinner vi människors förtroende och när vi gör det så kan vi vinna val.

Enligt färska opinionssiffror från Ekot har de rödgröna oppositionspartierna idag egen majoritet. Samtidigt som Miljöpartiet och Vänsterpartiet har backat så har Socialdemokraterna fått ökat väljarstöd sedan Stefan Löfven blev partiledare, nästan 36%.