Fler fastlandskineser noterade i Flushing under attackerna
Fler fastlandskinser än normalt har setts i stadsdelen Flushing, New York, i samband med attackerna mot det nu återupprättade servicecentret för "Lämna KKP" (bilden). (Foto: Shaoshao Chen/ Epoch Times)


Två och en halv vecka efter att det kinesiska konsulatet i New York mobiliserade ligister till att angripa volontärerna på Lämna KKP:s servicecenter har nu centret återvänt till sin plats framför Flushings bibliotek. Många boende i området har lämnat vittnesmål om det inträffade till centret och till Epoch Times. Rapporterna tyder på att den kinesiska regimen kan ha lejt agenter från Fastlandskina att agera på amerikansk mark.

En av bibliotekets anställda, som föredrar att vara anonym, berättade för Epoch Times att flera kostymklädda män höll ett möte på bibliotekets tredje våning en tid innan attackerna tog fart den 17 maj. En del av dem kändes igen som personal från Kinas konsulat. De övriga hävdade att de kom från Peking. Senare bad de den anställda svara på frågor om Lämna KKP-centrets aktiviteter framför biblioteket.

Ekonomikonsulten Qin som bor i Flushing sade till en av centrets volontärer:
– Den senaste tiden har jag lagt märke till många nya ansikten, det ser ut som om de kommer från Fastlandskina, de har rört sig i Flushing de här dagarna. Det sägs att de är kopplade till [det kinesiska] konsulatet. Några av dem är från Kina, inklusive media.

En 30-årig man som påstår sig vara en illegal invandrare från Fujian avslöjade för Epoch Times:

– Det kinesiska konsulatet bad för några dagar sedan vår ledare att attackera Falun Gong, han erbjöd 20 dollar per person. Efter förhandlingar gick konsulatet med på att betala 100 dollar, men några av oss vägrade ändå att ställa upp.

Han sade att han inte vill bli involverad i det här.

– Några av dem tog emot pengarna utan att gå dit. Några gick dit, men bara för att visa upp sig under natten. De flesta gör det för pengarnas skull. Ytterst få skulle verkligen slåss för kommunistregimen.

Den här illegala invandraren avslöjade även att ”de inte kunde organisera så värst många personer här i Flushing, så de mobiliserade folk från Fastlandskina och andra platser”.

Ordföranden i China Democracy Party World Union, Wang Jun, bevittnade personligen attacken:

– Varken det kinesiska kommunistpartiet eller de som utför våldet erkänner att det är KKP som ligger bakom allt det här.

Men Wang som länge varit bosatt i Flushing sade att han är ganska säker på att endast ett fåtal av ansiktena tillhörde flushingbor. De flesta kom någon annanstans ifrån. Wang berättar för Epoch Times att han själv blev attackerad en gång när han tog emot ett exemplar av Epoch Times pappersupplaga. Han fann att någon bakom honom tog fotografier och att ytterligare sju eller åtta personer konverserade bredvid honom. Efter en snabb anblick kunde han avgöra att ingen av dem kom från Flushing, de verkade högst sannolikt komma från Fastlandskina.

En äldre person som läser Epoch Times varnade en Falun Gong-utövare som distribuerade tidningen vid tunnelbanestationen.
– Var försiktig, den kinesiska kommunistregimen har skickat hit många hemliga agenter, även från den nationella säkerhetsbyrån. De har tagit med sig kulturrevolutionen hit för att angripa er.

Den äldre mannen sade att han ursprungligen kom från staden Qingdao i Kina och att han känner personer på den Allmänna säkerhetsbyrån.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-5/71443.html