Fler än 9000 universitetsstuderande kräver el för att kunna se på VM


Fastän det krockar med terminens slutprov så dominerar VM många universitetsstuderandes tankar i Kina. Vid Sichuanuniversitetet i Chengdu har fler än 9 000 studenter deltagit i en protest mot universitetets policy att stänga av elektriciteten efter midnatt.

Enligt en rapport från Hongkongtidningen Oriental Sun har sedan VM startade många fotbollsfans vid Sichuanuniversitetet börjat slå på tvättfat och bunkar varje natt för att kräva att elektriciteten hålls påslagen över natten. Tidigt på morgonen den 12 juni började studenter från fler än tio olika byggnader kasta omkring ölflaskor, trätunnor och tvättfat. Man tände till och med eld på mopeder och datorer. Enligt en uppskattning från en student så deltog över 9 000 personer i protesten. Flera husvärdar skadades.

En student sade att under den aktuella natten hade studenter vandaliserat ett bostadskomplex och några skrek slagord. Universitetet skickade mer än ett dussin säkerhetspoliser till platsen, men de vågade inte närma sig området.

Den 16 juni började Sichuanuniversitetet slå på elen även nattetid och hålla matsalen öppen för studenter som ville se på VM.

http://www.theepochtimes.com/news/6-6-21/43042.html